USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Ümit Özdağ'dan 'MİT davası' yorumu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, MİT mensuplarına baş sağlığı dilediği için isimleri ifşa ettiği gerekçesiyle hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasına tepki gösterdi. Özdağ, “Bana yapılan şey yarın başka milletvekillerine de yapılabilir. Bu anlamda

Ümit Özdağ'dan 'MİT davası' yorumu
17-07-2024 16:09
17-07-2024 20:33
Google News

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir programıkapsamında Ege Giyim Sanayicileri Derneği’ni ziyaret etti.

Yönetim KuruluBaşkanı Hayati Ertuğrul ve yönetim kuruluyla bir araya gelen Özdağ, sektörünsorun ve taleplerini dinledi. İhracatçılar kurun enflasyon kadar artmasınıistediklerini belirtirken, Özdağ da yeni vergi paketi ve emekli maaşlarınayapılan zamma tepki gösterdi.

"NE ÜRETİME NE DE İSTİHDAMA YÖNELİK BİRYAKLAŞIM VAR”

Üretim ve istihdamın öncelenmediğini belirten Özdağ, şunlarısöyledi:

“Zafer Partisi olarak öncelikle sığınmacı ve kaçakmeselesiyle ilgili politikalarımızı kamuoyunda görünmekle birlikte sadecesığınmacıları ve kaçakları vatanlarına yollamaktan ibaret değil. Türkiye’ninekonomik kalkınmasının ancak reel sektöre yapılacak yatırımlarla neoliberalparadigmadan ayrılıp sürdürülebilir bir planlı kalkınma sürecini başlatmaklaolacağını biliyoruz. Güçlü bir kadromuz var. İzmir sanayi dünyasınınsıkıntılarınızı yakından öğrenmek istiyorum.

Türkiye çok ağır bir ekonomikkrizden geçiyor. Mevcut politika kuru sabit tutup sıcak parayla Türkiye’ye borçverenlerin borçlarını zamanında yeterli kar elde ettiklerinde alıp gidecekleribir düzen üzerine kurulmuş. Ne üretime yönelik ne de istihdama yönelik biryaklaşım var. Bu, bugün çıkmış değil. Biz nasıl sığınmacı meselesinde köklü birçözüm önerisi getirdiysek benzer köklü bir çözüm önerisini de ekonomi alanındahedefliyoruz.”

“YARIN BAŞKA MİLLETVEKİLLERİNE DE YAPILABİLİR”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdağ, düzenlenen birbasın toplantısında MİT mensuplarına baş sağlığı dilediği için “isimleri ifşa”iddiası hakkında 3 ila 7 yıl arasında hapis istemiyle dava açılmasına ilişkinsoruya şu yanıtı verdi:

“TBMM’de bir basın toplantısı düzenledim ve Libya’da şehitedilen iki MİT mensubuna Allah’tan rahmet diledim. Ben bu MİT mensuplarınahaklarını vererek rahmet dilediğimiz zaman isimler zaten birçok yerdeyayımlanmıştı. İlk kez ben kullanmadım. Üstelik TBMM’de bir Meclis faaliyetiçerçevesinde meclis televizyonundan yayınlanan, yerini Meclis’in tayin ettiğibir ortamda yapılmıştır basın toplantısı. Hem böyle olmasına rağmen hem de ikikez ifşa edilemeyeceğine rağmen savcılık 3-7 yıl hapis cezası istemiylehakkımda dava açtı. Ağır ceza olarak yollamışlar.

Ama bu ağır ceza değil. Ağır ceza iddianameyi geri yollamış.Şimdi başka mahkemede bekliyor. Bu, Zafer Partisi’ni baskı altına almakamacıyla yapılmış bir siyasi yaklaşımdır. Bana yapılan şey yarın başkamilletvekillerine de yapılabilir. Bu anlamda benim hukukuma değil TBMM’ninhukukuna ve Anayasa’ya yapılan bir saldırıdır. Biz Zafer Partisi olarak tümüyelerimizle bugüne kadar nasıl Türkiye’nin örtülü istilasına karşı çıktıysakbu zamandan sonra da bu açılan davalara rağmen mücadelemizi geri adım atmadansürdüreceğiz.”

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ OLMASI GEREKEN RAKAM 27 BİNLİRADIR”

Emekli aylıklarına yapılan zamma tepki gösteren Özdağ,yetkilileri 12 bin 500 lirayla geçinmeye davet ederek şunları söyledi:

“Emeklilere yapılan 2 bin 500 liralık zam komik bir zamdır.En düşük emekli aylığının olması gereken şey asgari ücrettir. Ancak 2008’deyapılan bir düzenlemeyle insanlar emekli olduklarında eskiden maaşının yüzde70’ini alırken bu yüzde 30’a düşüldü. Yapılması gereken şey yine yüzde 70’eçıkarmaktır. 2002 rakamlarının üzerinde hareket edersek bugün en düşük emeklimaaşının olması gereken rakam 27 bin liradır. Onun için bu zammı yapanlar 12bin 500 lirayla bir ay geçinmeyi denesinler. Ondan sonra Türk halkına böyle birrakam önersinler.”

“BU SİSTEMDE ADİL BİR VERGİLENDİRME VE KALKINMAMÜMKÜN DEĞİLDİR”

Yeni vergi sistemini de değerlendiren Özdağ, şunlarıkaydetti:

“Vergi sistemi ise tamamen adaletsiz bir sistem. Bugün vergisisteminin temel adaletsizliği, dolaylı vergiler üzerinden zenginle fakirinsırtına asit yükü yükleyip zenginden fakire değil fakirden zengine bir kaynaktransferi yapılan bir sistem olmasıdır. Onun için bu sistem içerisinde adil birvergilendirme ve kalkınma mümkün değildir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü