USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Umre'den dönen öğrenciler protokol ile yemekte buluştu

Şahinbey Belediyesi tarafından 3 yıldır  sürdürülen proje kapsamında umreden dönen öğrenciler ve aileleri Gaziantep Valisi Davut Gül,  Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Gaziantep protokolü ile yemekte buluştu.

Umre'den dönen öğrenciler protokol ile yemekte buluştu
10-02-2019 20:25
Google News

Şahinbey Belediyesi tarafından 3 yıldır sürdürülen proje kapsamında umreden dönen öğrenciler ve aileleri Gaziantep Valisi Davut Gül,  Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Gaziantep protokolü ile yemekte buluştu.

Şahinbey Belediyesi tarafından 60 lisede, 40 Hadis 40 Yorum kitabından yarışmaya girerek başarılı olan 164 öğrenci ödül olarak umreye gönderilmişti. Geçtiğimiz hafta umreden dönen öğrenciler ve aileleri Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey eski İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Bolu yeni İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ve protokol üyeleri ile bir araya geldi.

BU PROJENİN KAYBEDENİ YOK

Gaziantep Valisi Davut Gül, kitap okuma yarışmasında kaybedenin olmadığını belirterek, “Bu organizasyonun kaybedeni yok. Bu yarışmanın haricinde 40 Hadis ezberlendiği için ve onların anlamları öğrenildiği için kaybedeni yok. Bu yarışmaya yaklaşık 46 bin civarında kardeşimiz katıldı. Bu organizasyona maddi ve manevi katkı sunan Şahinbey Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum. Birçok belediye ve sivil toplum kuruluşu Valiliğimiz, Milli eğitim Müdürlüğümüz ve Kaymakamlığımızla çok güzel işler yapıyor. Ancak çocukları Umreye göndermek ve daha sonrasında aileleriyle bizleri buluşturmak çok çok önemli. 3 yıldır yapılan bir proje demek ki bu anlamda bir kurumsallaşma ve adil değerlendirme de var. Gençlerimizi ve alilerimizi tekrar tebrik ediyorum" dedi.

YENİ YETİŞEN NESLİN EĞİTİMİ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her ay dağıtılan kitaplarla öğrencilerin okuma alışkanlığı kazandığına dikkati çekerek "Bende en az çocuklarımız kadar heyecanlıyım ve mutluyum. Onların mutluluğuna ve bu güzel ibadetlerine vesile olduğumuz için başta Sayın Valimize, İl Müftümüze, Mili eğitim Müdürümüze emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek adına Şahinbey Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İstiyoruz ki yeni yetişen neslimiz bizden daha iyi olsunlar. Bu vatana, bayrağa, millete ve dinimize sahip çıksınlar. Allah onlardan razı olsun. 15 Temmuz'da gördük ki gençlerimiz en başta bayraklarını alıp meydanlara koştular. Bu vatan topraklarının nasıl kazanıldığını ve ne fedakarlıklar yapıldığını yerinde göstermek için Şahinbey Belediyesi olarak ‘Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ projesini başlattık. Şuana kadar 79.000 öğrencimizi bir ilke imza atarak uçakla Çanakkale’ye götürdük. Orada ecdadımızı ziyaret ettik. Oradan dönen gençlerimiz ‘biz bu vatan topraklarının nasıl kazanıldığını yerinde gördük bizde bundan sonra daha çok çalışıp gayret edeceğiz’ dediler. Dinimizin İlk emri OKU ve okumak gerçekten çok önemli. Dinimiz bizi her zaman okumaya öğrenmeye ve iki günü bir olmamaya ilim Çin’de dahi gidin alın diyerek emrediyor. Bizde her evde bir kütüphane olsun diyerek, lise ve ortaokul öğrencilerimize kitap dağıtıyoruz ve bu dağıttığımız kitaplardan yarışmalar düzenliyoruz. Bu yarışmalar neticesinde öğrencilerimizi 3 defa umreye, Konya’ya götürdük. Bunların yanında bisiklet ve spor malzemeleri hediye ettik. Başarıyı da mutlaka ödüllendirmek lazım. Her yıl okul 1’nsisi, 2’ncisi ve 3’ncüsüne bilgisayar, başarılı öğrencilerimize kol saati hediye ediyoruz. Her vesileyle öğrencilerimizi iyi yetişmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

GURUR DUYDUM

Bolu yeni İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Cumhurbaşkanımızın Müslümanların umudu olduğunu belirterek, “Orada diğer ülkelerden karşılaştığımız kişilerle dilimizin döndüğü kadar yaptığımız konuşmalarda biz onlara onlar bize soruyordu. Neredensiniz diye. Bizde Türkiye’den geldiğimizi söyleyince bize muhabbetle ve sevgiyle bakıyorlardı. Bizim ülkemize kurtarıcı gözüyle bakıyorlardı ve hemen ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini söylüyorlardı. Ben Türkiye’de yaşayan bir vatandaş olarak orada şunu hissettim. Tüm Müslümanların toplandığı bir yerde insanlar umut olarak Türkiye’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı görmüşlerdi. Bununla ne kadar gurur duyduğumu anlatamam” dedi.

KUTLU BİR YOLCULUK

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, yapılan projenin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Üç yıldır çok anlamlı bir proje çerçevesinde anlamlı yolculuklar gerçekleşiyor. 1989 yılında ben lise ikinci sınıfta iken kara yoluyla kutsal topraklara gitmiştim. Geldikten bir hafta sonra Mekke denilse ağlıyor Medine denildiğinde duygulanıyordum. Bu nedenle gençlerimizin yaptığı bu kutlu yolculuk çok önemli ve buna vesile olanlardan Allah razı olsun” dedi.

Öte yandan duygularını anlatan öğrenciler ise, kutsal toprakları ziyaret ettikleri için çok mutlu olduklarını söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü