USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Uraloğlu: Kanunlarımıza uyduklarında erişim yasağı kalkar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim engeline yönelik açıkla yaptı.

Uraloğlu: Kanunlarımıza uyduklarında erişim yasağı kalkar!
02-08-2024 20:07
02-08-2024 20:09
GAZİANTEP
Google News

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim engeline yönelik açıkla yaptı. Erişim engelinin platformun uyarılara rağmen "katalog suçları" dikkate almaması gerekçesiyle alındığını savunan Uraloğlu, "Kanunlarımıza uyduklarında erişim yasağı kalkar" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram'a  getirilen erişim engeli hakkında konuştu.

Platformu katalog suçlarla ilgili uyardıklarını aktaran Uraloğlu, "Uygulanmasını istediğimiz bazı kurallar var. Hukuki kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıklarına gerekli müdahaleleri yapıyoruz" dedi.

Uraloğlu, getirilen erişim yasağının platformun "kanunlara uyduğunda" kaldırılacağını söyledi.

Uraloğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Özellikle hem kanuni olarak koyduğumuz kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıkları takdirde biz de gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz. Bu anlamdaki vatandaşımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye temsilcisi olan şu andaki ilgiliyle beraber arkadaşlarımız görüşme halinde. Hani net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız. Ama hani burası bir bağımsız bir ülke. Kanunlar, kuralları olan bir ülke. Herkesin de bu kanunlara, bu kurallara biz uymasını istiyoruz net olarak."

HANİYE PAYLAŞIMI ENGELLENMİŞTİ

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya platformu "X" hesabı üzerinden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagramı'ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, "Ayrıca, Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" ifadelerine yer vermişti.

Ankara, platformun Türkiye'nin talep ettiği koşulları yerine getirmediğini ve çifte standart uyguladığını savunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü