USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Uzak Doğu Asya'nın en sevilen lezzeti: Szechuan Tavuğu Tarifi

Baharatlı, tatlı ve ekşi aromaların buluştuğu Szechuan tavuğu, Asya mutfağının en lezzetli tariflerinden biri. Bu eşsiz tarif, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

Uzak Doğu Asya'nın en sevilen lezzeti: Szechuan Tavuğu Tarifi
01-10-2024 02:09
Google News

Çin mutfağının ünlü Szechuan bölgesinden çıkan bu nefis tavuk tarifi, baharatlı sosları ve çıtır tavuklarıyla sofralarınıza Asya esintileri getiriyor. Szechuan biberi ile hazırlanan sos, tavuğa mükemmel bir lezzet katıyor ve bu yemeği oldukça farklı kılıyor. Hem kolayca hazırlanabilen hem de doyurucu olan bu yemek, acı severler için ideal bir tercih.

SZECHUAN TAVUĞU TARİFİ

Malzemeler:

500 gr tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)2 yemek kaşığı soya sosu1 yemek kaşığı mısır nişastası2 diş sarımsak (ezilmiş)1 yemek kaşığı Szechuan biberi2 yemek kaşığı acı sos1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı bal1 yeşil soğan (ince doğranmış)1 kırmızı biber (ince doğranmış)

Yapılışı:

Tavukları soya sosu ve mısır nişastasıyla karıştırıp marine edin.Szechuan biberini tavada kavurun.Marine edilmiş tavuğu kavurun.Sarımsak, acı sos, sirke ve balı ekleyip pişirin.Yeşil soğan ve kırmızı biberi ekleyip servis edin.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü