USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Vali Gül: Bu kadarını hayal etmemiştim!

Şehitkamil Trafik Parkı yerinde inceleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, Başkan Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür etti.

Vali Gül: Bu kadarını hayal etmemiştim!
18-04-2021 12:37
Google News

Çocukların erken yaşta uygulamalı trafik eğitimi alması adına kısa süre önce yapımına başlanan Şehitkamil Trafik Parkı yerinde inceleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, “Ben, Rıdvan Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burayı geçtiğimiz günlerde de gezmiştim, bu kadarını hayal etmemiştim. Özellikle boylu fidanlar, insanların çocuğunu elinden tutup gelip gezdirebileceği bir ortam olmuş. İnşallah kazasız belasız tamamlanır ve bir an önce de hizmete girmiş olur” dedi.

Şehitkamil Trafik Parkı inceleme programına; Gaziantep Valisi Davut Gül, Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Müdürü Cengiz Zeybek, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe katıldı.

Belkıs Mahallesi sınırları içerisinde kısa süre önce yapımına başlanan Şehitkamil Trafik Parkı, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Toplam 20 bin metrekare büyüklüğe sahip olan Şehitkamil Trafik Parkı içerisinde; 24’er kişilik 2 derslik, 51 kişilik amfi, 1 adet 58 metre uzunluğunda altgeçit ve üstgeçit, trafik sinyalizasyonunun olduğu bölüm, 2 adet kavşak, 1 adet gözetleme kulesi, yaya geçitleri bölümü bulunuyor. Park içerisinde; itfaiye, hastane, okul, akaryakıt istasyonu, AFAD, AVM, otobüs durağı gibi küçük yapıların yer alacağı minyatür bir şehir oluşturuldu. Park içerisinde ayrıca, bisiklet öğrenme amacıyla yapılan 650 metre bisiklet yolu da olacak. Teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitim aşamasında öğrenciler tarafından park içerisinde bulunacak akülü ve pedallı araçlar kullanılacak.

RAMAZAN AYI İÇERİSİNDE BİTECEK

Tamamlanma aşamasında olan parkı inceledikten sonra değerlendirmede bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Türkiye'de bu tür projelerin yapılmasını önemsiyor. Şehitkamil’de de Şehitkamil Belediyemiz çok güzel, 20 bin metrekare bir alanda trafik parkını yapmış. Ramazan ayı içerisinde bitecek ve inşallah tamamlandıktan sonra milli eğitim, emniyet, jandarma, belediye, AFAD boyutuyla çocuklarımızın erken yaşta hem trafik eğitim bilincine sahip olmalarına hem de diğer afetler ve buna benzer bilgilerine katkı sağlayacak. Ben, Rıdvan Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burayı geçtiğimiz günlerde de gezmiştim, bu kadarını hayal etmemiştim. Özellikle boylu fidanlar, insanların çocuğunu elinden tutup gelip gezdirebileceği bir ortam olmuş. İnşallah, kazasız belasız tamamlanır ve bir an önce hizmete girmiş olur.”

İLKLERİNDEN BİRİSİ

Yapılan inceleme sonrası açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise şu ifadeleri kullandı:

“Ben, Sayın Valimiz başkanlığında özellikle yol göstermesi neticesinde ortaya çıkan bu eserde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz ile yapmış olduğumuz istişareler neticesinde mümkün olduğu kadar eğitimin her kademesine destek vermek adına faaliyetlerimize devam ettiriyoruz. İçişleri Bakanlığımızın tüm Türkiye’de başlatmış olduğu bu faaliyetin ilklerinden birisi de Şehitkamil Belediyesi olarak devreye girsin istedik. Öğrencilerimizin burada hem yaya olarak hem bisikletli olarak hem da araç kullanıcısı olarak eğitim almasını sağlayacağız. İnşallah bu konuda milli eğitim, emniyet, AFAD, jandarmayla birlikte hareket edeceğiz. Desteklerinden dolayı ben, Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü