USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Vali Gül: Çözülemeyecek hiçbir sorun yok

Gaziantep Valisi Davut Gül, Oğuzeli ve Karkamış ilçelerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Muhtarlar toplantılarından sorun ve önerileri dinleyen Gül, birçok çalışmanın yapıldığı Gaziantep’in çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığını dile getirdi.

Vali Gül: Çözülemeyecek hiçbir sorun yok
03-12-2018 22:36
Google News

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, Oğuzeli ve Karkamış ilçelerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Muhtarlar toplantılarından sorun ve önerileri dinleyen Gül, birçok çalışmanın yapıldığı Gaziantep’in çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığını dile getirdi.

İlçelerde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlıklarını ziyaret eden Vali Gül; Oğuzeli ve Karkamış ilçe muhtarları ile bir araya gelerek tanışma toplantıları yaptı. Vali Gül, Oğuzeli’ndeki toplantıda gecenin ilerleyen saatlerinde konvoyla, kornayla, hastayı, çocuğu rahatsız eden görüntülere yasal işlem uygulanacağını vurgulayarak muhtarları ve vatandaşları uyardı.

Oğuzeli Belediyesi toplantı salonunda muhtarlarla bir araya gelen Vali Gül, Gaziantep’in genelinde de ilçelerde de olağanüstü sorunların olmadığını belirtti. Vali Gül; “Gaziantep’te de ilçelerimizde de bir takım ihtiyaçlarımız olabilir, daha iyi hizmet talep ediyoruz. Bunlarda bir takvim içerisinde hepsi yapılır. Sizlerde senelerdir bu görevi yapıyorsunuz, her döneminiz bir önceki döneminizden daha iyi, daha çok hizmetin yapıldığıbir dönem oluyor.Baktığınızda Türkiye’nin,Gaziantep’inOğuzeli’nin, Karkamış’ın gelişme trendini de en iyi sizler görüyorsunuz” dedi.

Vali Gül; "Vatandaşın can ve mal güvenliği çok önemli, bizim vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayabilmemiz için muhtarlarımızın,vatandaşlarımızın bize yardımcı olması lazım.Nedir bu; herhangi bir suç unsuru gördüğünüzde bunu emniyete jandarmaya bildirmeniz çok çok önemli. Özellikle kırsal alanda düğünlerde havayasilah atılıyor. Çoğu zaman da bu atılan silahlarda kazalar meydana geliyor. Şimdi bizim hem emniyetimize, hem jandarmamıza verdiğimiz bir talimat var. Sivil güvenlik görevlilerimiz de zaman zaman bu düğünlerde olacak. Dolayısıyla da düğünlerde silah atıldığında hem düğün sahibi ile ilgili, hem de muhtarımız şahit olup bunu bize bildirmiyorsa muhtarımızla ilgili yasal işlem yapacağız. Sizler kamunun personelisiniz.Biri suç işlediğinde bunu gördüğünüzde bunu mutlaka ilgililere bildirmeniz lazım. Dolayısıyla da sizlerle el ele verip havaya silah sıkma işini ortadan kaldıracağız” ifadelerin kullandı.

Özellikle ilçemerkezlerinde gecenin ilerleyen saatlerinde konvoyla, kornayla, yaşlıyı, hastayı, çocuğu rahatsız eden görüntülere de yasal işlem yapılacağını dile getiren Vali Gül; “Daha yaşanabilir birOğuzeli, Karkamış, daha yaşanabilir bir Gaziantep amaçlıyoruz. Birilerine zorluk, sıkıntı çıkartmak istemiyoruz. Daha iyi daha yaşanabilir bir şehir olabilmesi için de kurallara,kanunlara riayet edilmesi gerekiyor. Eğitimden sağlığa,güvenlikten adalete kadar çok şükür devlet vermesi gereken hizmetleri olabildiğince veriyor. Bundan sonraki süre içerisinde de sık sık sizlerle bir araya geleceğiz. Sorunlarınızı kaymakam beye iletiyorsunuz, iletmeye devam edin ve şundan emin olun ki her söylediğiniz gerek ilçe kaymakamlığı gerek diğer müdürlüklerimizce mutlaka takip ediliyor. Kaynaklar sınırlı ihtiyaçlar sınırsız. Her söylediğiniz hemen yerinegetirilemeyebiliyor maalesef. Ama yerine getirebilmek için tüm kurumlar canla başla çalışıyorlar” şeklinde konuşmalarını sürdürdü.

 

“Karkamış’ın potansiyeli on tane Karkamış’a yeter”

Karkamış ilçesi ziyareti esnasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Karkamış Gümrük Kapısı ve Köprübatı Karakolu’nda da incelemelerde bulunan Vali Gül, ilçe muhtarları ile bir araya gelerek Karkamış’ın on tane Karkamış’a yetecek potansiyelde olduğunu kaydetti.

Vali Gül; “Karkamış’ta eğitimden, sağlığa çok önemli gelişmelerolmuş, hastanemiz bitiyor çok şükür, çok güzel okullar yapılıyor. Onlar tamamlandığında eğitimde fiziki anlamda hiçbir eksikliği kalmamış oluyor. Nizip Karkamış yolu başladı, şu an biraz durgunluk var ama tamamlanacak. Bugüne kadar başlayan bitmeyen hiçbir iş yok. Altyapınız tamamlanıyor, eğitimde,sağlıkta öyle ama bunlardan daha önemlisi güvenlik. Çok şükür şimdi Fırat Kalkanı Harekâtı ile beraber güvenlik tesis edildi. Dolayısıyla da hem Karkamış hem de sınırın diğer tarafında güvenli bölge ilan edildi. Bu daha da iyi olacak” dedi.

Toplantıda bir kıyaslamada bulunan Vali Gül; “Karkamış’a harcanan para Erzincan ve Rize İl Özel İdaresinin altyapıya harcadığı paradan fazla. Nedenözellikle Erzincan ve Rize. Çünkü birisi Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketi,diğeri Sayın Meclis Başkanımızın memleketi. Karkamış gerçekten yatırıma doymuş. Daha iyisi her zaman mümkün. Özellikle Ekoparkla ilgili de, görmeyle bakma arasındaki fark bakarsınız göremezsiniz Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibini tebrik ediyorum. Büyük düşünerek önemli bir proje yakalamışlar. Bu Karkamış’ın Gaziantep’in değil Türkiye’ye değer katacak” şeklinde ifade etti.

Vali Gül, gerçekleştirdiği ziyaret programında şehit ve gazi yakınları ile de bir araya geldi. Şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet eden Vali Gül; “Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz bu millete emanettir, onların isteklerini yerine getirmek bizlerin vazifesidir. Yapabileceğimiz ne varsa kapımız her zaman açık” diye konuştu.

Gül, Oğuzeli ve Karkamış’taki temasları sırasından İlçe Emniyet Müdürlükleri ve İlçe Jandarma Komutanlıklarını denetledi. Görevli polisler ve askerlerle bir araya gelen Gül, Mehmetçiklerle yakından ilgilendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne denk gelen programda Oğuzeli’ndeki Engelsiz Yaşam Merkezi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Gül, burada hizmet alan vatandaşlarla sohbet ederek, çeşitli hediyeler verdi.

Gül, Büyükşehir Belediyesi’nin GASMEK kurslarını ziyaret ederek, burada verilen eğitimlerden yararlanan vatandaşlarla sohbet etti. Katıldıkları kurslar hakkında bilgiler alan Gül, ayrıca ilçelerdeki kamu yatırımlarını da yerinde inceledi. Gül, gezisi esnasında karşılaştığı vatandaşlarla selamlaşarak, hatırlarını sordu.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü