USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni Baro Başkanı Kaboğlu’ndan dikkat çeken çıkış: ‘İlk dört maddeye olumlu anlamda dokunulabilir’

İstanbul Barosu’nda bugün yapılan seçimde yeni başkan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu oldu. Kaboğlu seçim sonrası yaptığı açıklamada değiştirilemez maddelere ilişkin de konuştu.

Yeni Baro Başkanı Kaboğlu’ndan dikkat çeken çıkış: ‘İlk dört maddeye olumlu anlamda dokunulabilir’
21-10-2024 02:39
Google News

Türkiye’nin en büyük barosu olan İstanbul Barosu’nda Olağan Genel Kurul bugün tamamlandı. Oyların yüzde 24’ünü alarak başkan seçilen Değişim İçin Avukatlar Grubu Adayı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, seçim sonrası açıklamalarda bulundu. 

Son günlerde gündemde olan Anayasanın değiştirilemez ilk dört maddesine ilişkin de konuşan Kaboğlu, şu ifadeleri kullandı:

“IRKÇI İBARELER KALDIRILDI”

“İbrahim Kaboğlu, kitaplarında da yazdı, konuşmalarında da dile getirdi. Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir. Tıpkı 1995’te yapıldığı gibi tıpkı 2001’de yapıldığı gibi. 1995’te Başlangıç kısmındaki ırkçı ibareler çıkarıldı. 2001 değişikliğinde ise Madde 14’e ‘İnsan haklarına dayanan laik ve demokratik Cumhuriyet” tanımı kondu. O zaman 1961’de öngörülmüş olan ‘İnsan haklarına dayanan devlet’ kavramı anayasaya yeniden girmiş oldu. Yani daha ileriye götürüldü. Anayasa Mahkemesi de artık bu kavramı kullanmaya başladı. Hep birlikte ‘Hak, hukuk, adalet’ diyeceğiz arkadaşlar. Yolumuz açık olsun.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü