USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yenidoğan çetesine ilişkin detaylar ortaya çıkıyor: Yaptıkları usulsüzlük denetime takılmış

İstanbul’da, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 47 şüpheliye ilişkin soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yenidoğan çetesine ilişkin detaylar ortaya çıkıyor: Yaptıkları usulsüzlük denetime takılmış
28-10-2024 08:32
28-10-2024 08:36
İSTANBUL
Google News

İddianamede yer alan tape kayıtlarına göre şüpheli hemşire Çağla Durmuş ile T.B. isimli bir kişi arasında 2023 yılının kasım ayında geçen görüşmede, Durmuş’un T.B’ye bebeklerden birine uygulanmamış bir tedavi yöntemini uygulanmış şekilde dosyada göstermesini söylediği ve bu durumun daha sonra yapılan denetimlerde fark edildiği ortaya çıktı.

Durmuş’un konuşmasında T.B’ye “Onu tolore etmemiş de entübe edilmiş gibi gösterelim dosyada olur mu? Aklında olsun denetim vesaire bir şey gelecek olursa ona yeni ekstübe oldu şimdi subapa geçeceğim gibi bir şey söyleyebilirsin tamam mı?” şeklinde ifadeler kullandığı ortaya çıktı.

TUTANAK DA VAR

Öte yandan konuşma içeriklerinde SGK’den haksız kazanç elde etmek için dosyada bazı ilaçları kullanılmış gibi gösterdikleri de görüldü.

İddianamede yer alan ifadelerde il sağlık müdürlüğünün bu hastaneye yapmış olduğu denetimde söz konusu bebeğe uygulanan tedavide bir hata olabileceği şeklinde tutanak düzenlendiği de kaydedildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü