USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Yeniekinci: Bu kötü gidişata dur diyeceğiz

Doğru Parti Şahinbey İlçe Başkanı Abdullah Yeniekinci, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yeniekinci: Bu kötü gidişata dur diyeceğiz
29-10-2020 12:05
Google News

Doğru Parti Şahinbey İlçe Başkanı Abdullah Yeniekinci, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yeniekinci, gündemle ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu açıklamalarda bulundu:

"Değerli basın mensupları öncelikle başta Gaziantepli hemşerilerimizin, sizlerin ve tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum.

Malumunuz ülkemizin içinde bulunduğu durumu sizler gibi bizlerde üzülerek izliyoruz. Ama bunun da böyle gitmeyeceğini biz Doğru Parti olarak biliyoruz ve mücadelemizi bu yönde sürdürüyoruz.

Ülkenin nerdeyse talan edilmedik bir kurumu kalmamış. Eğitimden sağlığa, hukuktan düşünce özgürlüğüne, ekonomiden sosyal hayata, Suriyeliler meselesinden, dış ilişkilere, yoksulluktan işsizliğe kadar nereden bakarsanız bakın içler acısı bir tabloyla karşı karşıyayız.

Ülkenin milli değerleri ve milli bayramları bu iktidar tarafından her yıl bir gerekçe gösterilerek ya yasaklanmakta ya da devletin üst organları tarafından katılım sağlanmamaktadır. Adeta bu ülkenin kurucusuna bir düşmanlık beslednmektedir. Ama şunu açık ve net bir şekilde belirteyim Türkiye Cumhuriyeti de, onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te gönlümüzde ve kalbimizde bizler var oldukça ilelebet yaşayacaklardır. Buna hiçbir güç ve kudret engel olamaz malum güruhun bilmesini isteriz.

Diğer taraftan bakıyorsunuz Milli Eğitim bakanlığı pandemi sürecinde EBA sistemi diye kendilerinin bile anlamadığı bir sistemle öğrencilere evden evlere şenlik eğitim vermey başladı malumunuz. Verilmeye veriliyor da bazı sınıfların okula gitmesi, bazı sınıfların gitmemesini kendileri dahil hiç kimsel anlamıyor anlam veremiyor. Yani şu sınıflar okula gitsin bu sınıflar gitmesinle ne amaçlanıyor anlamış değiliz. Sormak lazım bakan Selçuk beye acaba bu Covid yaş gruplarına göre değişiklik mi arz ediyor bulaşma noktasında. Neye ve kime göre bu karar alınmıştır. Öğrenciler memnun değil, veliler memnun değil ama hala yanlışta ısrar edilerek uygulama devam etmektedir. Bu yanlıştan biran önce dönülmesi gerekmektedir. Yapılması gereken sağlıklı bir sistemle ya öğrencilerin tamamı plan program çerçevesinde okula gitmeleri, yada sanal üzerinden ders verilecekse de alt yapı ve sistemin sağlıklı bir şekilde uygulanmasından geçmektedir.

Sağlık sektörüne bakıyorsunuz, bakan bey verileri gizliyor deşifre olunca da açıklama yapmaktan vazgeçiyor. Şuan ki Covidle mücadele durumumuz, saldım çayıra Mehmet Mevlam kayıra Mehmet noktasındadır. Yani mızrak çuvala sığmıyor artık. Gerçekler öyle veya böyle gerçekler ortaya çıkmaktadır. Sağlıklı bir sağlık politikası uygulanmadığı için sarayın talimatlarıyla bütün bakanlıkların olduğu gibi sağlık bakanlığı da talimatla hareket ettiği için maalesef milletçe bu acı tabloyu hep birlikte yaşıyoruz.

Ekonomiye bakıyorsun doların durdurulamaz bir yükselişi karşısında merkez bankası da pes etmiş durumda. Böyle devam ederse doların yılsonuna kadar 10 lirayı bulması olası bir durumdur. Yıllardan beri söylüyoruz dövizin yükselişinin durdurulmasının tek çözümü üretim ekonomisine derhal geçilmesidir diye. Sen tarımını, hayvancılığını bitireceksin yok edeceksin can damarlarını kurutacaksın sonra da döviz yükseliyor dış güçlerin oyunu diye çığırtkanlık yapacaksın. Ama artık bu hikayeleri, bu masalları kimse yemiyor Abbas yolcu ve yolcu olduklarını kendileri de biliyor.

Dış ilişkilere bakıyorsun neredeyse sorun yaşamadığımız bir tek ülke yok gibi, en son hatırlarsanız ölen Suud kralının uğruna bayrakları yarıya indirip üç gün milli yas ilan ettiğimiz Suud’larda bize ambargo uygulayamaya başladılar. Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, ABD, vs vs vs bir tane iyi ilişkiler sergilediğimiz Avrupa ülkesi yok. ABD zaten papaz bizimle. Eytt Amerika, Eytt Macron... eee eyt diyoruz kim tınlıyor veya sallıyor hiç kimse. Fransa mallarına boykot çağrısı yapıyor sayın Erdoğan bu çağrıyla aynı zaman da bizlerin aklıyla da dalga geçiyor. Sen insanları 5 litre yağ karşılığında kan bağışı yapmaya mahkum edeceksin, açız işsiziz eve bir lokma ekmek götüremiyoruz diyen esnafın kafasına çay fırlatacaksın alın çay için diyerek de dalga geçeceksin, sonra da insanları Fransız mallarını boykot etmeye çağıracaksın. İnsanların Fransız mallarını alım gücü var mı ki almasınlar. İşsizlik, yoksulluk tarihinin olmadığı kadar rekor seviyesinde. Çözüm milli menfaatlerimizi korumak kaydıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ politikasını uygulamaktan başka hiçbir çaremiz olmadığı gerçeğidir. Yani mahalle ağzıyla, sokak kabadayılığıyla aklına gelen her lafı basının önünde konuşmakla, şovanist ve trübüne dönük söylemlerle, seçmenine şirin görünmekle maalesef ülke yönetilmiyor, yönetilmediği gerçeğini de bizler şuan bunun acısını ve ekonomik olarak ağır bedellerini ödeyerek yaşıyoruz. Doğru Parti olarak bu kötü gidişata dur demek için Türk Milletiyle birlikte yola çıktık inşallah hep birlikte de bu kötü gidişata dur diyeceğiz.

Allah kısmet ederse il yönetiminde sona geldik önümüzdeki pazartesi günü yönetimimizi dernekler masasına teslim edeceğiz akabinde de değerli Gaziantepli hemşerilerimiz ve siz değerli basın mensuplarımızla paylaşacağız.

Şahinbey teşkilatımızda sona geldik büyük oranda hazır durumda, Şehitkamil teşkilatımıza da bir başkan adayı için görüşmelerimiz sürüyor önümüzdeki günlerde o ismi sizlerle paylaşacağız.

Sözlerime son verirken, başta siz değerli basın mensubu arkadaşlarımız ve Gaziantepli hemşerilerimiz olmak üzere tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü