USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Yıldırım, 4 aylık icraatlarını basınla paylaştı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Yıldırım, 4 ayda yaptıkları icraatları ve projeler hakkında bilgi verdi.

Yıldırım, 4 aylık icraatlarını basınla paylaştı
04-08-2018 21:00
Google News

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Yıldırım, 4 ayda yaptıkları icraatları ve projeler hakkında bilgi verdi.

Gaziantep Ticaret Odası’nın 120 yıllık kültürüne, gelenek ve göreneklerine göre hareket ettiklerini söyleyen GTO Başkanı Yıldırım, yeni projelerle ve yeni bakış açıları ile üyelerine hizmet ettiklerini, Ticaret Odasının 120 yıllık tarihi boyunca biriktirdiği kurum hafızasını, kültürünü sahiplendiklerini ifade etti. Gaziantep’in geleceğini şekillendirecek projeler olduğunu belirten Yıldırım, bu doğrultuda işlerine kendilerinden önceki yönetimlerin başlattığı projelere sahip çıktıklarını söyledi.

Yıldırım, 4 ayda yaptıklarını ve projelerini şu başlıklar altında açıkladı:

İHRACAT KOÇLUĞU PROJESİ

İhracat yapmak isteyen veya ihracat hacmini arttırmak isteyen GTO üyelerinin ihracatta koçu olacaklarını kaydeden Yıldırım, "Başvuru yapan üyelerimize 2 gün sürecek uygulamalı bir eğitim verilecek. Eğitim sonrasında belirlenen 10 firmaya Eylül 2018-Ocak 2019 arasında GTO uzmanları ve dış ticaret danışmanları aracılığıyla; Hedef pazar belirleme, müşteri bulma ve satış konularında aktif danışmanlık hizmeti verilecek" dedi.

ANTEP FISTIĞI VE KURUYEMİŞ SEKTÖRÜ DIŞ PAZARLARA AÇILIYOR

Antep fıstığı ve kuruyemiş sektörünü dış pazara açacak olan projelerinin Ticaret Bakanlığı destekli olduğunu kaydeden Yıldırım, "Antep Fıstığı ve Kuruyemiş Sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın dış pazarlara açılmasına destek olmak amacıyla başlattık" dedi. Ana faaliyetlerinin eğitim, danışmanlık, hedef pazarlara yönelik yurt dışı heyet programları ve alım heyeti organizasyonları olacağını belirten Yıldırım, Gaziantep'in özellikle de 'Yeşil Altın' olarak tabir edilen Antep fıstığıyla bu noktada çok ciddi bir ivme yakalayacaklarını vurguladı.

HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNE MÜJDE

Yıldırım, "2019 yılının Nisan ayında Polonya, Ukrayna ve Rusya’dan triko alımı yapan firmaları Gaziantep’e getirerek firmalarımızla görüşmelerde bulanacakları bir organizasyon düzenleyeceğiz. Bu projemizin en önemli amacı bu sektörlerde ciddi bir üretim payına sahip olan şehrimizin İstanbul’daki firmalar aracılığıyla yaptığı dolaylı ihracatı azaltmak ve firmalarımızı direk ihracat yapacak şekilde dönüştürmek olacak, “dedi.”

SEKTÖRLERE YURTDIŞINDA FUAR İMKANI

İş dünyasını yurt dışı gezi ve fuarlarına da götüreceklerini kaydeden Yıldırım, gezi ve fuarların ticarette en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkat çekti. Temmuz ve Eylül aylarında hazır giyim sektörü için İngiltere ve Rusya'da ziyaretler yapacaklarını söyleyen Yıldırım, "Ekim'de gıda sektörümüz Fransa'da olacak. Metal-demir sektörümüz Ekim'de Almanya'da, ayakkabı-terlik sektörümüz Kasım ayında Çin'de ve inşaat sektörümüz de Çin'de olacak" dedi.

LOS ANGELES’A TÜRKİYE TİCARET MERKEZİ

Los Angeles'a 'Türkiye Ticaret Merkezi' oluşturmayı da hedeflediklerini belirten Yıldırım; "İhracatımızın olmadığı ya da yoğun olmadığı bölgelerde temsilcilik açarak ihracat faaliyetlerini geliştirmek istiyoruz. Merkezin kurulu olduğu bölgelerde lobi imkânlarını genişletmek. Amacımız 2023 yılı ihracat hedeflerinde stratejik bölgelerde söz sahibi olmak.”

HEM BAKLAVA HEM FISTIK SEKTÖRÜ ZARAR GÖRÜYOR

Son günlerde Gaziantep’te baklava fiyatının hâlâ tartışılıyor olmasının hem fıstık hem de baklava sektörüne zarar verdiğine dikkat çeken Yıldırım, şehrin ekonomik ve ticari hayatına yön veren, binlerce ailenin geçim kaynağı olan bu iki güçlü sektörün bu konularla gündeme gelmemesi gerektiğini belirtti. Şehir olarak baklavanın ve fıstığın adını dünyaya daha iyi nasıl tanıtabiliriz diye düşünmek gerektiğini ifade eden Yıldırım ve meselenin çözümünün ilk adımı bu olmalıdır, dedi.

Gaziantep Ticaret Odası olarak bu iki değerli ürünün satış fiyatları ile ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçmek için harekete geçtiklerini söyleyen Yıldırım , “iki ürünün de piyasa değerlerinin korunması, üretilmesi, pazarlanması ve satılması konusunda ilgili komitelerimizle tam uyum ve iletişim hâlinde olduğumuzu kamuoyuna belirtmek isteriz dedi.”

GÜL VE SOYLU’YA DESTEK

Yıldırım ayrıca, ABD’nin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yaptırım kararına tepki gösterdi. Yıldırım,” Gaziantep Ticaret Odasının her zaman yanında duran şehrimizin evladı Abdulhamit Gül beyin yanında dimdik duracağız. Bir kez daha bu yapılanları kınıyoruz” dedi. Türk mahkemesinin Rahip Brunson’a ev hapsi vermesi üzerine, ABD’nin Türkiye İçişleri ve Adalet bakanlarına yaptırım uygulayacaklarını açıklamasının ardından GTO Başkanı Yıldırım, her iki bakana da destek olduklarını söyledi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü