USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Yılmaz: Türkiye’nin en problemli kurumu 'Milli Eğitim'

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Müfredatta Cumhuriyet’e dönmediğiniz sürece eğitimi düzeltemezsiniz. Adında ‘milli’ olan Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin en büyük kurumu ama en problemli kurumu.” dedi.

Yılmaz: Türkiye’nin en problemli kurumu 'Milli Eğitim'
08-08-2024 19:05
08-08-2024 19:07
GAZİANTEP
Google News

CHP’nin eğitimde yaşanan sorunlara, aksaklıklara ve skandallara dikkat çekmek amacıyla başlattığı farklı illerdeki ‘Eğitim Buluşmaları’ programında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Müfredatta Cumhuriyet’e dönmediğiniz sürece eğitimi düzeltemezsiniz. Adında ‘milli’ olan Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin en büyük kurumu ama en problemli kurumu.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından başlatılan ‘Eğitim Maratonu’ programı kapsamında farklı illerde ‘Eğitim Buluşmaları’ düzenleniyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın başkanlığındaki CHP heyeti, Hatay ve Kahramanmaraş’ın ardından Gaziantep’i ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, program öncesinde CHP Gaziantep Milletvekilleri Melih Meriç ve Hasan Öztürkmen ile birlikte Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

CHP heyeti, akşam saatlerinde Şehitkamil Belediyesi Koru Park’ta ‘Eğitim Buluşması’ programı gerçekleştirdi. Programa katılan vatandaşlar ile CHP heyeti, görüş alışverişinde bulundular. Sorunların yanı sıra çözüm önerileri tartışıldı.

EĞİTİM HEPİMİZİN ORTAK SORUNU

Eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, bu sorunların çözümü için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Eğitim alanında yaşanan sorunlara çözüm bulmak adına akademisyenler ve uzmanlarla birlikte çalıştıklarını belirten Özçağdaş, şu ifadeleri kaydetti:

“Eğitim, hepimizin ortak sorunu. Ülkemizde 20 milyon, bazı ülkelerin nüfusundan fazla öğrencimiz var. 1 milyon 200 bin öğretmenimiz var. 1 milyon atanmayan öğretmenimiz var. Eğitim, her evin konusu ama eğitimin her alanında yüzlerce sorun var. Sınav sistemi bir sorun, Türkiye Yüzyılı Maarif Eğitim Programları bir sorun. Yurttaşı öğrencilerinin okul ücretleri, bazı okullarda yurtdışından gelen öğrencilerden daha pahalı. Akademisyenlerimizle beraber çalışma gruplarımızda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Tabii Milli Eğitim Bakanlığının yapması gereken çalışmalar var. Bunları yaptırmaya çalışıyoruz.”

MÜFREDATTA CUMHURİYET’E DÖNMEDİKÇE EĞİTİMİ DÜZELTEMEZSİNİZ

Eğitim sistemine ve müfredat konusuna yönelik eleştiride bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, şu sözleri kullandı:

“Müfredatta Cumhuriyet’e dönmediğiniz sürece eğitimi düzeltemezsiniz. Adında ‘milli’ olan Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin ve Cumhuriyet’in en büyük kurumu ama en problemli kurumudur. Bu problemli kurumu, bugüne kadar düzeltemediler. Müfredat yapmak, ulusal bir problem. Yani ideolojik bir problem değil. Yarın, Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecek. Biz bunu görüyoruz ama bizim partimiz de böyle bir hataya düşmesin. Eskiden, Türkiye’nin eğitim alanındaki uzmanları, eğitim konusunda gerçekten değer verilen insanları bir araya gelir, müfredat oluştururdu. Şimdi, 2-3 adamın dudağının arasında müfredat oluşuyor.”

FAHİŞ FİYATLARLA MECBUR BIRAKILIYOR

Özel üniversitelerin fiyatlarına dikkat çeken bir katılımcı, “Özel üniversitelerde Türkiye'den bağımsız çok ciddi enflasyon var. 60-70 bin sıralama yapamayan öğrencilerin tamamı özel üniversitelere fahiş fiyatlarla mecbur bırakılıyor.” dedi.

TÜRK ÖĞRENCİLERE GÖRE ÇOK FAZLA KAYIRILIYOR

Türk öğrenciler yerine bazı alanlarda yabancı öğrencilere öncelik verilmesini eleştiren bir mimarlık öğrencisi, “Yabancı öğrenciler okullarda Türk öğrencilere göre çok fazla kayırılıyor. Eğitim ve barınma konularında eşitsizlik mevcut.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü