USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Zamana karşı yarışı kazandılar!

Medical Park Gaziantep Hastanesi Girişimsel Radyoloji Prof. Dr. Akif Şirikçi ve Nöroloji Uzm. Dr. Hakan Bozkurt tarafından yapılan anjiografi  tedavisiyle sağlığına kavuştu.

Zamana karşı yarışı kazandılar!
09-02-2018 00:03
Google News

 

Evinde yemek yerken bilincini kaybedip yere düşen Mehmet Şükrü Maraşlı, Medical Park Gaziantep Hastanesi Girişimsel Radyoloji Prof. Dr. Akif Şirikçi ve Nöroloji Uzm. Dr. Hakan Bozkurt tarafından yapılan anjiografi  tedavisiyle sağlığına kavuştu.

79 yaşındaki Mehmet Şükrü Maraşlı evinde yemek yerken sağ tarafında tutmama şikayeti ile Medical Park Gaziantep Hastanesi, acil bölümüne başvurdu. İnme ön tanısı ile MR ve inc ‘ı yapılan hastada beyin sol tarafında beslenme bozukluğu saptandı ve zamana karşı yarış başladı. Derhal inme ekibi Girişimsel Radyoloji Prof. Dr. Akif Şirikçi ve Nöroloji Uzm. Dr. Hakan Bozkurthastayı tedavi açısından değerlendirilmeye alındı.

Son zamanlarda sınırlı merkezde uygulanabilen pıhtı çıkarma tedavisinden yarar göreceği düşünüldü. Yapılan testler sonucunda hastanın beyin sol yarısını besleyen ana damarın tıkandığı görüldü.Medical Park Gaziantep Hastanesi Girişimsel Radyoloji Prof. Dr. Akif Şirikçi  tarafından hasta anjiografi ünitesine alındı. Genel  durumu komaya doğru giderken anestezi yardımı ile işleme başlandı. Özel bir sistem kullanılarak beyin sol ana damarından pıhtı çıkarılarak açıldı.   Mehmet Şükrü Maraşlı, Nöroloji Uzm. Dr. Hakan Bozkurt tarafından 3 günHastanesi  genel yoğun bakım ünitesinde takip edildi. Değerlerinin iyiye gidildiğini gören doktorlarımızı sevindirdi.  5 gün sonra Mehmet Şükrü Maraşlı, sağlıklı bir şekilde, kontrole gelmek üzere yürüyerek taburcu edildi. Mehmet amca, doktorların erken müdahalesi sonucunda felç olmaktan kurtuldu. Bu başarılı operasyondan dolayı Mehmet amca ve ailesi sağlığına kavuştuğu için  Medical Park  Gaziantep Hastanesine teşekkür etti.

Prof. Dr. Akif Şirikçi tedavi süreci hakkında görüşlerini bildirdi:

‘’Hastamızın  inme yakınması başladıktan sonra hızlı bir şekilde hastanemize  başvurmasının ardından görüntülerimizi yapıp çok kapsamlı komplike ve riskli tedaviye başlandı. Bununla birlikte en iyi inme tedavisi ‘inme oluşumunu’ önlemek olduğunu önemsedi. İnme ekibimizle pıhtı çıkartıcı tedaviye karar verdiklerini söyledi. 1-2 saat süren cerrahi işlemin kıymetinden bahseden Prof. Dr. Şirikçi bu konuda halkın bilinçlenmesi çok önemlidir. Dünya sağlık örgütünün istatistiklerine göre yılda 15 milyondan fazla insan kalp ve damar hastalıklarından dolayı ölmektedir. Bu iki hastalık 15 yıldır  ölüm nedenleri oranında ilk ikinci  sıradadır. Bu hastalığın temel nedeni damar kireçlenmesi, şeker hastalığı, hipertansiyon gibi ailede inme öyküsü gibi hastalarımız mutlaka donanımlı hastanelerde değerlendirilmeli ve tedavi edilmelerinden bahsetti. Maalesef bölgemizde yeme-içme alışkanlıkları, yaşam şekli, sigara kullanımı gibi nedenlerden dolayı damar sertleşmesi çok sık görülmektedir. Hızlı tanı ve tedavi kalıcı felç önlenmesinde önemli rol izlemektedir.’’  diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü