Gündem

Abdullah Gül’ün 75 koruması 17 makam aracı var iddiası

‘Kamuda tasarruf’ konuşulurken akıllara eski Cumhurbaşkanlarının koruma ve makam aracı sayısı geldi.

Abdullah Gül’ün 75 koruması 17 makam aracı var iddiası
30-05-2024 19:38
30-05-2024 19:39
GAZİANTEP

‘Kamuda tasarruf’ konuşulurken akıllara eski Cumhurbaşkanlarının koruma ve makam aracı sayısı geldi. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e tahsis edilmiş 75 koruma, 17 makam aracı olduğu iddia edildi.

Son günlerde başta AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından dillendirilen ‘kamuda tasarruf’ çağrıları sonrası akıllara aktif görevde bulunmayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in koruma ve makam aracı sayıları geldi.

Aydınlık gazetesinden Kaan Özbek’in Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığına yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünissa Gül’e tahsis edilmiş toplam 17 makam aracı bulunuyor.

Bu araçlardan ikisi zırhlı Mercedes, biri ise Audi marka. Ayrıca, Gül’ün koruma ekibinde 75 polis bulunduğu iddia ediliyor. Makam araçlarından biri eşi tarafından kullanılırken, yedek olarak tutulan diğer zırhlı Mercedes dışında kalan 14 araç koruma ve sekretarya hizmetlerinde görev yapıyor.

İDDİALARA YANIT VERİLMEDİ

Gül’ün makam aracının, radyasyona karşı korumalı camlar ve özel güvenlik cihazlarıyla donatıldığı belirtiliyor. Konuyla ilgili doğrulama yapmak amacıyla ulaşılan Abdullah Gül’ün Basın Danışmanı Birol Avşar, soruları yanıtsız bıraktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER