Gündem

ABD'ye sert yanıt

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ABD'yi sert bir dille eleştirdi.

ABD'ye sert yanıt
20-03-2018 08:25

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Son açıklamaları göstermektedir ki ABD Zeytin Dalı Harekatı’nın mahiyetini hala ya anlamamış ya da anlamak istememektedir. Zeytin Dalı Harekatı masum sivillere veya Kürtlere karşı bir harekat değildir; terör örgütlerine karşı bir harekattır." dedi.

İşte Bozdağ'ın açıklamaları:

-Son açıklamaları da göstermektedir ki ABD; Zeytin Dalı Harekatı’nın nedenlerini,hedeflerini ve mahiyetini hala ya anlamamış ya da anlamak istememektedir.

-Bilinmelidir ki; Zeytin Dalı Harekatı,masum sivillere veya Kürtlere karşı bir harekat değildir; terör örgütlerine karşı bir harekattır; bölgeyi terörden arındırmayı, halkı terörün baskı ve zulmünden kurtarmayı,bölgeye huzur, barış, güven/istikrar getirmeyi hedefleyen bir harekattır.

-Zeytin Dalı Harekatı’nın DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığı iddiası,temelsizdir;yalandır.

DEAŞ terör örgütünün en çok eylem yaptığı ülkelerden biri Türkiye’dir;DEAŞ’a karşı en etkili,en samimi ve en kararlı mücadele eden ve DEAŞ’a en büyük darbe vuran ülke de Türkiye’dir.

-Terörle mücadeleyi zayıflatan ve terörle mücadeleye zarar veren asıl yanlış;DEAŞ terör örgütüyle mücadele kılıfı altında,bölgede PYD/YPG terör örgütlerinin SDG kılıfıyla desteklenmesidir; DEAŞ’ı bahane ederek PYD/YPG’nin silahlandırılmasıdır, eğitilmesidir.

-Asıl yanlış olan,bölgede bir terör koridoru/terör devleti kurulmasına destek olacak adımlar atmaktır;Türkiye’nin  kaygılarını ve uyarılarını dikkate almamaktır;Türkiye ile işbirliği ve dayanışma yerine terör örgütleriyle işbirliği ve dayanışma içine girmektir.

-Zeytin Dalı Harekatında,sivillere zarar verilmemiştir;sivillerin su,gıda,ilaç ve benzeri insani ihtiyaçlara erişimine hiç bir zaman engel olunmamıştır;şu anda da bölgedeki sivil halkın bu anlamda bir sorunu yoktur;sorun oluşmaması için de her tür tedbir alınmıştır.

-Türkiye,sivillere zarar vermeden,yerleşim yerlerini yakıp yıkmadan ve bölgede tahribata yol açmadan bir askeri harekatı başarıyla yürütmüştür.

Bundan dolayı Türkiye’yi takdir etmesi gerekenlerin;hala yalan ve yanlış bilgilerle algı oluşturmaya çalışmaları,Türkiye düşmanlığıdır.

-Türkiye,kınayıcının kınamasına bakmadan, kimseden de takdir beklemeden doğru olanı yapmaya ve bildiği doğru yolda ilerlemeye devam edecektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER