Gündem

Alleben Toplantıları’nın konuğu Ümit Özdağ oldu

Gaziantep Kulübü tarafından gerçekleştirilen Alleben Toplantıları’nın bu ay ki konuğu İyi Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ oldu.

Alleben Toplantıları’nın konuğu Ümit Özdağ oldu
19-12-2019 19:39

Gaziantep Kulübü tarafından gerçekleştirilen Alleben Toplantıları’nın bu ay ki konuğu İyi Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ oldu.

Gaziantep Kulübü’nün daveti üzerine Gaziantep’e gelen Prof. Dr. Ümit Özdağ, katılımcıların ilgi ile izlediği , “Stratejik Göç Mühendisliği ve Türkiye” adlı sunumunda, Suriye’de yaşananları ve öncesindeki süreci anlattıktan sonra özetle şu ifadelere yer verdi:

“Suriyeliler sorunu Türkiye’nin geleceğini karartacak bir meseledir. 1000 yıl içerisinde Anadolu’daki Türk egemenliğine karşı 3 büyük tehdit aşılmıştır. Şimdi bu 3 büyük tehdit kadar büyük bir tehdit olan kavimler göçü ile karşı karşıyayız. Tarihin tekerleğini büyük nüfus hareketleri çeviriyor. 5,3 Milyon Suriyeli geldi, bunun 1,5 milyonu kayıtsız. Türkiye’de şu an 6,7 milyon yabancı var, bunun stratejik göç mühendisliğinin bir parçası olduğunu düşünüyoruz.  Suriye sınırımız geçişlere müsait değildi, 2009-2011 yıllar arasında Avrupa Birliği finansmanı ile mayınlar temizlendi ve sınır geçişlere uygun hale getirildi, şimdi ise benzer şey İran sınırı için söz konusu, Afgan göçü ile karşı karşıyayız. Anadolu’da Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrıştırmaları denendi ama tutmadı, şimdi bu topraklarda 2. bir millet var ederek iç çatışma yaratılmaya çalışılıyor. 2040’ta her 10-11 kişiden birisi Suriyeli olacak ve bunların en yoğun yaşadıkları yer Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay olacak. Suriyelileri güvenli bölgelere taşıyacağız, büyük bir yalandır. Suriye halkının yaşadığı büyük bir bölümde kentlerde savaş bitmiştir. Bizdeki Suriyeliler bayramda haftalarca gidip memleketlerinde kalıp geri dönüyorlar. Yaşadığımız ekonomik krizin en büyük tetikleyicisi Suriyelilere harcanan paradır. 40 Milyar dolar harcandığı söyleniyor, gerçek rakam 58 Milyar dolardır. Yani her Suriyeli için aylık 300 dolar .Üstelik bu rakama Suriye toprakları içerisinde bakılan kişiler için harcanan paralar ve Suriye’de ödenen maaşlar dahil değildir. Çözüm önerimiz ise; derhal açık kapı politikası sonlandırılmalı, kayıtsız olarak ülkemizde bulunanlar tespit edilmeli, Suriye Hükümeti yani Esad ile görüşmelere başlanmalı, her iki hükümetin oluşturacağı geri dönüş komisyonları kurulmalı, dönecek insanların bazı temel hak ve güvenliklerinin Suriye hükümeti tarafından teminat altına alınması sağlanmalı, burada kalacaklara asla vatandaşlık verilmeyeceği kararlılıkla vurgulanmalı ve geri dönüşün önü açılmalıdır.”

Konuşmasının ardından izleyici sorularını da yanıtlayan Ümit Özdağ’a, Gaziantep Kulübü Başkanı Tarık Aytekin tarafından günün anısına bir plaket hediye edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER