Yerel

Antep fıstığı dünyanın en iyi kuruyemişler listesinde ama fıstık üreticisi zarar ediyor

Tasteatlas'ın yaptığı araştırma sonuçlarına göre Antep Fıstığı, 4.6 puan ortalamasıyla dünyanın en iyi 10 kuruyemişi listesinde 2. sırada yer aldı. İlk sırayı ise 4.8 puan ortalamasıyla Yunanistan'da yetişen Aegınas Fıstığı aldı.

Antep fıstığı dünyanın en iyi kuruyemişler listesinde ama fıstık üreticisi zarar ediyor
23-10-2024 20:53
23-10-2024 20:55
GAZİANTEP

Tasteatlas'ın yaptığı araştırma sonuçlarına göre Antep Fıstığı, 4.6 puan ortalamasıyla dünyanın en iyi 10 kuruyemişi listesinde 2. sırada yer aldı. İlk sırayı ise 4.8 puan ortalamasıyla Yunanistan'da yetişen Aegınas Fıstığı aldı. 


CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, tüm dünyanın hayran kaldığı Antep fıstığının, Gaziantepli üreticinin boynunu büktüğünü söyledi.

Öztürkmen’İn gündeminde suya hasret Barak Ovası da var.

Öztürkmen’İn yaptığı açıklamadan satır başları:

REKOLTE ARTTI FİYATLAR DÜŞTÜ

Ülkemizin bereketli topraklarında alın teri döken fıstık üreticilerimiz, emeğinin karşılığını alamıyor.

Ağustos ayında büyük Fıstık Mitingi yaptık.

Genel Başkanımız şehrimize gelip sorunları anlattı, üreticinin taleplerini dile getirdi.

Son dönemde fıstık fiyatlarında yüzde 20'lik bir düşüş yaşandı. Rekoltenin yüksek olması da bunda büyük etken. Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu ortamda, üreticinin daha fazla mağdur olmaması için çiftçiye ürün desteği verilmeli, pahalı olan girdiler mazot, gübre ilaç destekleri artırılmalı.

Aylar önce Antep fıstığı üreticilerinin sorunlarını anlatmak için Tarım Bakanı yardımcısından randevu talep ettim. Ancak CHP’li olduğumu öğrendikten sonra randevu iptal edildi. Bir daha dönüş yapılmadı.

Bu iktidar, tarımı ve üreticiyi bilerek ve isteyerek bitirmek için elinden geleni yapıyor.

BARAK’IN BEREKETLİ TOPRAKLARI SUYA HASRET

Gaziantep’in sorunlarını dün TBMM Genel Kurulunda dile getirdim. Sözlerime Barak Ovası ile başladım.

Barak bölgesi Gaziantep'in güneydoğusunda yer alan, Oğuzeli ilçesinin üçte ikisini, Nizip ilçesinin üçte ikisini, Karkamış ilçesinin de tamamını kapsayan, Suriye sınırına kadar olan, yaklaşık 120 köyü barındıran ve 385 bin dönüm araziden oluşan Türkiye'nin en verimli topraklarındandı.

Zamanında her türlü hububat ve bakliyat ürününün yetiştiği topraklarımızda şimdi sadece zeytin ve Antep fıstığı üretimi yapılabiliyor. Onlarda da yıldan yıla verim kaybı yaşanıyor.

Barak Ovası’nın 10-15 kilometre uzağından Fırat Nehri akıyor. AKP iktidarı ve bölge milletvekilleri, şimdiye kadar her seçim döneminde Fırat'tan Barak bölgesinin sulanacağı konusunda söz vermiş olmalarına rağmen herhangi bir ilerleme sağlanamadı.

Bu da yetmemiş, 2019 yılından bu yana bütün kalkınma programlarından Barak bölgesi çıkarılmıştır. Barak’ın bereketli topraklarını kuraklığın pençesinden kurtarıp suya kavuşturmak için mücadeleye devam edeceğim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER