Gündem

Arınç: Bir sene evvel 70 liraya doldurduğum poşeti...

AKP'nin 31 Mart'ta aldığı ağır yenilgiyi yorumlayan Arınç, "AKP, Cumhur İttifakı'nı sürdürürken muhafazakâr demokrat kimliğine geri dönebilir. Bunun formülü bende gizli" dedi, Mehmet Uçum'a ağır sözlerle yüklendi.

Arınç: Bir sene evvel 70 liraya doldurduğum poşeti...
03-07-2024 17:42
03-07-2024 17:45
GAZİANTEP

AKP kurucularından Bülent Arınç, Gazete Duvar'dan Can Bursalı'ya konuştu. AKP'nin 31 Mart'ta aldığı ağır yenilgiyi yorumlayan Arınç, "AKP, Cumhur İttifakı'nı sürdürürken muhafazakâr demokrat kimliğine geri dönebilir. Bunun formülü bende gizli" dedi, Mehmet Uçum'a ağır sözlerle yüklendi.

Saray'ın sesi Mehmet Uçum'a tepki gösteren Arınç, "Maalesef hukuk politikalarına yön veren Uçum soyadlı bir zat, milli yargı, milli olmayan yargı ayrımını yaparak literatüre çok saçma sapan bir şey soktu" dedi.

Arınç'ın söyleşisinde dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Bülent Arınç “Markete gidiyorum, öncesinde 70 liraya doldurduğum poşeti şimdi 170 liraya dolduramıyorum” dedi.

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç şöyle konuştu: “Bir sene evvel 70 liraya aldığın, doldurduğum poşeti şimdi 170 liraya dolduramıyorum. Et fiyatı almış başını gitmiş. En son hanımla markete gittiğimde 609 lira tuttu aldıklarım. İçinde et, peynir yok. Maliyet enflasyonu var Türkiye'de. Maliyetler düşmedikçe enflasyon daha da artacak.”

MEHMET UÇUM'A ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Arınç, Can Atalay davasındaki tutumu nedeniyle Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Uçum’a tepki gösterdi. Sinan Ateş davası, seçimler ve AKP’nin son durumu hakkındaki görüşlerini anlattı.

‘MİLLİ YARGI LAFINI GETİREN KENDİNİ BİLMEZ KİŞİ…’

Arınç, şunları söyledi: “Maalesef hukuk politikalarına yön veren Uçum soyadlı bir zat, milli yargı, milli olmayan yargı ayrımını yaparak literatüre çok saçma sapan bir şey soktu. Yargıtay burada milli yargı, güya Anayasa Mahkemesi başka bir yargı. Anayasa varsa uygulanır. Uygulanırken sıkıntı doğuyorsa, gücünüz varsa değiştirilebilir.

O milli yargı lafını getiren, kendini bilmez kişiye şunu söylemek istiyorum ki, 30 sene avukatlık yapmış, barodan da 50 yıl plaketini almış bir arkadaşları olarak, Türkiye’de her mahkeme, AİHM hariç milli yargıyı temsil eder. Çünkü gerekçeli kararının başında, ‘Türk milleti adına’ der. Yanlışlıklar çok. Türkiye’de insanları şahsi hürriyetlerinden mahrum etmek, özellikle de Can Atalay özelinde çok yanlıştır. Bunun süratle düzeltilmesi lazım.”

‘EN BÜYÜK ŞEHİRLERİ BİRKAÇ DEFADIR KAYBEDİYORUZ’

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin aldığı yenilgiyi de yorumlayan Arınç, “Sonuç istediğimiz gibi olmadı. AK Parti bir başarı kazanmadı, bunu açıkça ifade edeyim. Ama başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Parti’nin önündeki insanların hiç birisi mağlubiyet kelimesini de, yenilgi kelimesini de kullanmak istemezler. En büyük şehirleri kaybediyoruz, hem de kaç defadır kaybediyoruz. Kazandığımız yerleri de oylarımız düşerek kazanıyoruz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER