Gündem

Bakan Uraloğlu, 85 milyonun kimlik bilgilerinin çalındığını itiraf etti

Sağlık Bakanlığı’nın sisteminde bir veri sızıntısı yaşandığını kabul eden Uraloğlu, “Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalese

Bakan Uraloğlu, 85 milyonun kimlik bilgilerinin çalındığını itiraf etti
12-09-2024 06:09
12-09-2024 08:22

Türkiye’de resmi kurumlarda kaydı olan 108 milyon yurttaşın ad, soyad, kimlik bilgileri, ikamet adresi ve cep telefonu numarasından oluşan kişisel verileri çalındığına ilişkin iddiaların etkisi sürüyor. Büyük sızıntıda bilgisayar korsanlarının “yenilenmiş TC, adres, GSM, 101m ve GSM (ikinci bir dosya)” isimli beş farklı Google Drive dosyasında topladığı ve konuyla ilgili olarak Google ile görüşerek yardım istediği ortaya çıkmıştı. Bu iddialar Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na soruldu.

Sağlık Bakanlığı’nın sisteminde bir veri sızıntısı yaşandığını kabul eden Uraloğlu, “Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi” dedi.

65 BİN TL’YE SATILMIŞ

CHP’nin gölge Sağlık Bakanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “2016 yılında SGK tarafından vatandaşların sağlık ve kişisel verilerinin toplamda 65 bin TL karşılığında bir takım şirketlere satıldığı bilgisi Sayıştay raporlarına yansımıştır. Bugün 85 milyon insanımızın en mahrem bilgilerinin Sağlık Bakanlığı’ndan sızdırıldığı itiraf ediliyor” dedi. İktidarın herkesin güvenliğini ve hayatını riske attığının ortada olduğunu belirten Şahbaz, “Daha önce parayla sattıkları mahrem kişisel verileri, bu defa gerekli önlemleri almayıp, sızdırıldı bahanesi ile kim olduğu belli olmayan şirketlere peşkeş çekmektedir. Savcılarını göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER