Siyaset

Başka Duygu Delen’ler ölmesin!..

CHP'li kadınlardan geçtiğimiz günlerde bir apartmanın 4. katından düşerek yaşamını yitiren Duygu Delen ile ilgili açıklama geldi.

Başka Duygu Delen’ler ölmesin!..
18-08-2020 11:59

CHP'li kadınlardan geçtiğimiz günlerde bir apartmanın 4. katından düşerek yaşamını yitiren Duygu Delen ile ilgili açıklama geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Kadın Hakları ve Sorunlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nurgül Doğan; Gaziantep’te Duygu Delen’in (17) erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’ın (20) evinin 4. katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirmesine ilişkin il binasında basın açıklamasında bulundu.

Pandemi dolayısıyla sadece kadın yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda İl Başkan Yardımcısı Doğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle; Bugün yapacağımız Basın Toplantımıza katılan Tüm Partililerimiz, Kadın Kollarımız ve değerli basın emekçilerimiz hoş geldiniz.!!!

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Hakları ve Sorunlarından Sorumlu İl Bşk Yrd. Nurgül Doğan olarak kadın cinayetleri ile ilgili basın açıklaması yapma gereğini duyduk.

Bugün,  burada menfur bir olay sonucu hemşerimiz,Duygu Delen’in yaşamını kaybetmesi süreciyle ilgili olarak yasal sürecin adil bir şekilde sorumlu veya sorumluların gereken cezayı almaları için Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanlığı olarak elimizden geleni yapacağımızı ve olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna deklare ederiz. Nitekim suçlular cezalandırılsa bile ; Bu tür kadın cinayetleri bitmedikçe hedefimize ulaşmış sayılmayız.!

Ne , Özge Canları unuttuk, ne Pınar Gültekinleri, ne Rukiye Çermanları, ne Hülya Özmenleri, ne Canan Nergisleri ne Selma Tetikleri ne de  şu an adını sayamayacağım , Binlerce CANIMIZI !! Ve hiçbir kadın cinayetini unutmadık; Unutmayacağız da !Sadece 2020 Yılının Haziran ayında 21 kadınımız vahşice öldürüldü.

Bundan Tam 5 gün önce, acılı anne ve babası  Duygu’nun cenazesini kaldırdı. Duygu ve daha  nice hayatının baharında kadınlarımız,  kızlarımızın öldürüldüğü  bir zaman da , İstanbul Sözleşmesinden ayrılalım tartışmasını yapmak ve bunu dillendirmek  en başta kadınlara ve Atatürk’ün kurmuş olduğu Çağdaş Türkiye Cumhuriyetine bir ihanettir!

Ailenin ve kadının korunması kadına karşı şiddetin önlenmesine dair , 6284’ Sayılı  kanun  eksiksiz olarak  uygulanmadığı sürece; Maalesef , kadın ölümlerine engel olamayacağız.

İstanbul Sözleşmesi olarak bildiğimiz Avrupa Konseyinin kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi, mağdurların korunması, kadınlara karşı şiddet uygulayanların, adalete teslim edilmesi amaçlanmaktadır. Esas itibari ile erkekler ve kadınlar arasında eşitsizliğin bir eşitliğe dönüşmesine yönelik pozitif ayrımcılığındaha somut olarak uygulanmasına dönük yasalar ve yönetmeliklerin getirilmesi kaçınılmazdır.

Ne yazıkki, özellikle AKP’li siyasilerin söylediği sözler eski Meclis Başkanı ve eski AKP Milletvekili Bülent Arınç’ın "kahkaha atan kadın iffetsizdir" yine, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Uğur Işılak, katıldığı bir televizyon programında "Kadının fıtratında erkeğe,  köle olmak var" ifadesini kullanmış. Yine ‘kadın ve erkeğin eşit olması fıtrata ters diyebilen’bir Cumhurbaşkanımız var.Baştaki yöneticilerimizin kadına bakış açısı ve de çağdışı söylemleri Türkiye toplumunda, kadına karşı şiddetin artmasına ve kadının bir meta gibi görülmesine neden olmakla birlikte, kadın cinayetlerinin de artmasına neden olmuştur.

Kadın çoğunluğunun olduğu Hükümet Meclislerinde Savaş kararları bile kolaylıkla alınamaz. Çünkü; Kadın, Sevgidir. Şefkattir. Annedir. Hangi Anne? Bir evladını haksız bir savaşa gönderebilir ki;Hangi anne başka bir annenin üzülmesini, ağlamasını isteyebilir ki? O yüzden bizler bir kadın bir anne olarak empati yapalım. Duygu Delen bizim bir evladımızdır. Allah kimseye özellikle de bir anneye, Duygu Delen gibi pırıl pırıl bir çocuğunu kaybetme acısını yaşatmasın!! Duygu Delen gencecik bir kızımızdı güzel hayalleri vardı okuyacaktı. Ülkesine ve milletine yararlı faydalı bir kadın olarak mücadele edecekti. Bizlerin, Duygu Delenle ilgili yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bundan sonra başka Duygu Delen’ler ölmesin.

Sözlerimi, toparlayacak olursam.Bizler artık kadın cinayetlerinin yaşanmaması için HAK, HUKUK, ADALET diyerek adaletin yerini bulmasını suçluların gerçek anlamda hak ettiği şekilde cezalandırılmasını, Adaletin güçlünün yanında değil haksızlığa uğrayan ezilenlerin, mazlumların yanında durarak artık, kadın cinayetlerinin son bulmasını temenni ediyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER