Kültür & Sanat

Başkan Yılmaz: Herkesi bu eşsiz akademiye davet ediyoruz

Sanatseverlerin ve öğrencilerin, yaz aylarını en verimli şekilde değerlendirmeleri için Şehitkamil Sanat Merkezi (ŞSM) bünyesinde açılan Yaz Sanat Akademisi kurslarına kayıtlar başladı.

Başkan Yılmaz: Herkesi bu eşsiz akademiye davet ediyoruz
03-06-2024 18:54
03-06-2024 18:56
GAZİANTEP

Sanatseverlerin ve öğrencilerin, yaz aylarını en verimli şekilde değerlendirmeleri için Şehitkamil Sanat Merkezi (ŞSM) bünyesinde açılan Yaz Sanat Akademisi kurslarına kayıtlar başladı. Ücretsiz verilecek kurslara ilişkin Başkan Umut Yılmaz, “Sanat dolu bir yaz geçirmek ve farklı sanat dallarında kendinizi geliştirmek istiyorsanız, ŞSM Yaz Sanat Akademisi’nin kurslarına kaydolmayı unutmayın. Sanatla dolu günler dileğiyle herkesi bu eşsiz akademiye davet ediyoruz.” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, sanatın çeşitli dallarında eğitim almak isteyenler için ideal bir seçenek oluşturdu. ŞSM Yaz Sanat Akademisi’ndeki kurslar, geniş yelpazesiyle dikkat çekiyor.

Piyano (seviye 1-2), keman (seviye 1-2), gitar (seviye 1-2), bağlama (seviye 1-2), ud eğitimi gibi enstrüman kurslarının yanı sıra şan eğitimi de verilecek. Ayrıca konservatuara, güzel sanatlar lisesine ve güzel sanatlar fakültesine hazırlık kursları ile BİLSEM hazırlık kursları da akademi kapsamında yer alıyor.

Görsel sanatlara ilgi duyanlar için ise temel resim, karakalem, yağlıboya ve ebru sanatı kursları bulunuyor. Her yaş grubuna ve her seviyeye hitap eden bu kurslar, katılımcıların yeteneklerini geliştirmeleri ve sanatla daha yakından tanışmaları için büyük bir fırsat sunuyor.

SANATIN, TOPLUMUN HER KESİMİNE ULAŞMASINI HEDEFLİYORUZ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Umut Yılmaz, “Sanatın, toplumun her kesimine ulaşmasını hedefliyoruz. Bu tür kursların ücretsiz olarak sunulmasının, bu hedefe ulaşılmasında önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Yaz Sanat Akademisi, katılımcıların sanatsal yeteneklerini geliştirmeleri ve kendilerini ifade etmeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor. Sanat dolu bir yaz geçirmek ve farklı sanat dallarında kendinizi geliştirmek istiyorsanız, ŞSM Yaz Sanat Akademisi’nin kurslarına kaydolmayı unutmayın. Kayıtlar, sınırlı sayıda kontenjanla sınırlı olduğundan, bir an önce Şehitkamil Sanat Merkezi’ne başvurmanızı tavsiye ederim. Sanatla dolu günler dileğiyle herkesi bu eşsiz akademiye davet ediyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Kayıt işlemleri Şehitkamil Sanat Merkezi’nde yapılacak. Kurslara kayıt olmak isteyenlerin sadece 1 adet vesikalık fotoğraf ile müracaat etmeleri yeterli olacak. İlgilenenler, başvuru formunu doldurarak istedikleri kursa kayıtlarını yaptırabilecekler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER