Asayiş

Boğaziçi Köprüsü'ndeki SMA eylemine tutuklama

İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde SMA yazılı aracı ile eylem gerçekleştiren R.C.Ç. tutuklandı.

Boğaziçi Köprüsü'ndeki SMA eylemine tutuklama
15-06-2024 17:50
15-06-2024 19:59
İSTANBUL

İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde SMA yazılı aracı ile eylem gerçekleştiren R.C.Ç. adliyeye sevk edildi. R,C.Ç'nin savcılıktaki ifadesinde "SMA hastası çocukların kötü durumda olduğunu gördüğünü ve buna dikkati çekmek amacıyla söz konusu eylemi gerçekleştirdiğini" söyledi. Hakimlik, R.C.Ç'nin tutuklanmasına karar verdi.

Boğaziçi Köprüsü'nde üzerinde SMA yazılı aracı durdurup bireysel bir eylem gerçekleştiren kişi tutuklandı.

İstanbul'da R.C.Ç adlı vatandaş, dün 22.14 sıralarında, Boğaziçi Köprüsü'nün Avrupa Yakası yönünde üzerinde SMA yazan bir araçla yolu kapattı.

Polis olası bir tehlikeye karşı köprüyü çift yönlü olarak yolu ulaşıma kapattı, köprünün iki tarafından da uzun kuyruklar oluştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir süre sonra ikna edilen R.C.Ç'nin 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğünü açıkladı. Yaklaşık bir saat süren görüşmelerin ardından şüpheli, polis ekiplerince teslim alındı.

R.C.Ç'nin Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Şüpheli, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi. Savcılıkta ifade veren R.C.Ç, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, şüphelinin, "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" ve "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Şüpheli R.C.Ç, savcılıktaki ifadesinde, SMA hastası çocukların kötü durumda olduğunu gördüğünü ve buna dikkati çekmek amacıyla söz konusu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.

Aracındaki bomba süsü verilmiş düzeneği kendisinin yaptığını anlatan R.C.Ç, "Amacım trafiği kapatmak ve bu mevzuya dikkati çekmekti. Düzenekte un, makarna ve bulgur bulunuyordu. Ayrıca akü ve birtakım kabloları yerleştirdim. Kimseden herhangi bir destek veya yardım almadım. Kimsenin haberi yoktur. Olay sebebiyle pişman değilim" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER