Gündem

Bursa'da Papa Francis adına lokma döküldü

Papa Francis’in hayatını kaybetmesi, Bursa’nın İznik ilçesinde derin üzüntüye sebep oldu. 21 Mayıs 2025 tarihinde İznik ilçesine gelmesi beklenen Papa’nın ölümü sonrası, esnaf farklı noktalarda lokma döktürdü.

Bursa'da Papa Francis adına lokma döküldü
21-04-2025 00:08
21-04-2025 16:32

Vatikan, bir süredir sağlık sorunları yaşayan Papa Francis’in 88 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kardinal Kevin Farrell canlı yayında yaptığı açıklamada, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in Casa Santa Marta konutunda hayatını kaybettiğini ifade etti.

21 Mayıs’ta İznik’e gelmesi beklenen Papa’nın ani ölünü İznik’te herkesi şoka soktu. Papa’nın ziyaret edeceği Bazilika’da Turizm Bakanlığı hummalı bir çalışma sürdürürken gelen ölüm haberinin ardından İznik halkı büyük üzüntü yaşadı. Esnaf, Papa için farklı noktalarında lokma döktürdü.

Yurttaşlar ve esnaf, "Papa’nın gelmesi İznik’in ekonomisi için çok güzel olacaktı. Süreç ne olacak bilmiyoruz. Turizm açısından çok etkili olacaktı. Önümüzdeki günlerde programın nasıl olacağı açıklanacaktır" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER