Siyaset

CHP’li İlgezdi: Tek adam rejimi Türkiye’yi çürümenin merkezi yaptı!

Adalet Bakanlığı’nca yayımlanan Adli İstatistikler’de çocuklara ve kadınlara yönelik artan suçlara işaret eden CHP İstahbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Tek adam rejimi Türkiye’yi çürümenin merkezi haline getirdi, toplumsal bir çürümeyle karşı karşıyayız” ded

CHP’li İlgezdi: Tek adam rejimi Türkiye’yi çürümenin merkezi yaptı!
11-09-2024 10:38
11-09-2024 11:25

Adalet Bakanlığı’na bağlı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'nün 2023’ün Adalet İstatistikleri’ne ilişkin verileri çocuklara yönelik suçlardaki artışları gözler önüne seriyor.

Raporda, savcılıklara gelen çocukların cinsel istismarı dosyalarının 2015 ve 2023 yıllarında ikiye katlandığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Adalet İstatistikleri 2023 yılı raporunda yer alan verileri incelediğimizde korkunç bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. 2015 ve 2023 yılları arasında savcılıklara gelen çocukların cinsel istismarı dosyaları ikiye katlanmış durumda. Suç oranı ve bireysel silahlanma her geçen yıl artmakta, çanlar kimin için çalıyor? Tehlikeli bir topluma dönüştük, neredeyse her gün bir kadın sokak ortasında canice öldürülüyor, bir çocuğumuz cinsel istismara maruz kalıyor, mutsuz, umutsuz bir topluma dönüştük bunun en somut kanıtı da veriler. 2015 yılından bu yana en çok artan suçların birinci sırasında uyuşturucu kullanımı, ikinci sırada dolandırıcılık ve üçüncü sırada çocuklara yönelik cinsel istismar yer alıyor. Tek adam rejimi Türkiye’yi çürümenin merkezi haline getirdi, toplumsal bir çürümeyle karşı karşıyayız” dedi.

'GEÇ OLMADAN ÖNLEM ALINMALI'

İlgezdi, “Çocuklarımızı bunca kötülükten nasıl koruyacağız, kadınlar olarak her gün ölümle yaşam arasında bir mücadele verirken üstelik. Adalet İstatistikleri 2023 yılı raporuna göre, 2023 yılında savcılıklara gelen çocukların cinsel istismarı dosya sayısı 66 bin 138, mahkemelerde görülen çocukların cinsel istismarı dava sayısı 14 bin 919 ve 2023 yılında bu suçtan mahkûm olan kişi sayısı 7 bin 88. Çocuklarımızın güvenle büyümesi için öncelikle caydırıcı cezalar uygulanmalı ve çocuk ve ailenin takibi için aile sağlığı merkezlerine psikolog ataması gerçekleştirilmeli ve aileler düzenli olarak takip edilmeli. Toplumsal olarak bir uçuruma sürükleniyoruz, çok geç olmadan gerekli önlemler alınmalı” ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER