Siyaset

CHP'li Meriç: Ampül söndü, sokaklar karanlığa gömüdü!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, "Sokakların güvensizliği ortada. Bu süreçte kadınlarımız, çocuklarımız neden sabah karanlıkta okula ve işe gitmeye mecbur bırakılıyor?" dedi.

CHP'li Meriç: Ampül söndü, sokaklar karanlığa gömüdü!
10-10-2024 20:48
10-10-2024 20:51
GAZİANTEP

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, son aylarda sokaklarda kadınlar ve çocukların maruz kaldığı olaylara dikkat çekerek, "Sokakların güvensizliği ortada. Bu süreçte kadınlarımız, çocuklarımız neden sabah karanlıkta okula ve işe gitmeye mecbur bırakılıyor?" dedi.

"AKP 'BEN YAPTIM OLDU' ANLAYIŞIYLA HALKI KARANLIĞA MAHKUM EDİYOR"

2016'dan beri Türkiye'de uygulanmayan yaz saati uygulamasına dikkat çeken Meriç, "AKP, tüm alanlarda olduğu gibi yaz saati uygulamasında da 'ben yaptım oldu' diyerek halkın yaşamsal alanda yaşadığı sorunlara sırtını çeviriyor. Çocuklarımızın, kadınlarımızın karanlıkta okula ve işe gitmesinin aklı selim bir yönü var mı? Bu inat niye? Bu ısrar niye? Her gün vatandaşlardan yüzlerce mesaj geliyor. Özellikle veliler, karanlıkta çocuklarını okula yolcu ederken büyük endişe taşıyorlar." dedi.

"AKP BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNMELİDİR"

Her fırsatta halkın sesine kulak verdiğini dile getiren AKP kurmaylarının, vatandaşların yaz saati uygulamasına tepkisi karşısında mantıklı bir açıklama yapamadığını vurgulayan Meriç, "Öğrencilerimizin karanlıkta okula gitmesini engellemek ve sabahın erken saatlerinde yaşanan trafik kazalarını önlemek için yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmesi artık bir zorunluluktur. İktidar, bu yanlış uygulamada inat ederek milyonların sağlığını ve güvenliğini hiçe saymaktadır. Sabahın kör karanlığında okula gitmek zorunda kalan çocuklarımız, bu sorumsuz politikaların bedelini ağır şekilde ödemektedir. Ülkemizin dört bir yanında her gün çocuklar yollarda tehlikeye atılıyor." ifadelerini kullandı.

"AMPÜL SÖNDÜ, SOKAKLAR KARANLIĞA GÖMÜLDÜ"

"Yaz-kış saati uygulamasına geçmek, sadece öğrencilerimizin karanlıkta okula gitmesini engellemekle kalmayacak, aynı zamanda enerji verimliliğine gerçek bir katkı sağlayacaktır." diyen Meriç, şunları söyledi: "Bu kadar basit bir düzenlemeyi bile yapmaktan aciz bir iktidar, halka hizmet ettiğini nasıl iddia edebilir? AKP iktidarı, halkın taleplerini hiçe sayarak inatla kendi bildiğini okumaya devam ediyor. Ancak halkın sabrı tükeniyor. Bu zulme daha ne kadar devam edeceksiniz? CHP olarak biz, halkımızın sesini duyuyor ve onların haklı taleplerini her platformda savunmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın güvenliği ve ülkemizin çıkarları için bu yanlıştan dönülmesi şarttır! AKP’nin başaramadığını biz başaracak, ampulleri kırarak Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız!"

Meriç, enerji tasarrufu adı altında savunulan bu sistemin, gerçekte bilimsel verilerle uyuşmadığını, ne tasarruf sağlandığını ne de enerjiye katkısı olmadığını da sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER