Yerel

CHP’li Meriç: Depremzedeye verilen eşya yardımı sözü tutulmadı!

6 Şubat depremlerinin ardından evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlara eşya yardımı sözü verildiğini ancak bu sözün tutulmadığını söyledi.

CHP’li Meriç: Depremzedeye verilen eşya yardımı sözü tutulmadı!
14-06-2024 17:23
14-06-2024 17:28
GAZİANTEP

6 Şubat depremlerinin ardından evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlara eşya yardımı sözü verildiğini ancak bu sözün tutulmadığını ifade eden Meriç, “Hükümet, depremzedelerimizin beyanına dayalı nakdi yardım yapılacağı bildirdi. Zarar tespit süreci başlatıldı ve vatandaşlardan dilekçeler alındı. Bu süreçte Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde, orta ve az hasarlı konut ve ticarethaneler için zarar tespit komisyonu kuruldu. Bu komisyon tarafından zarar gören eşyalar tespit tutanakları ile kayıt alınıp sonrasında da depremzedelere AFAD tarafından ödeme yapılacağı söylendi. Ancak verilen sözler tutulmadı.” dedi.

CHP’li Meriç, “Depremin üzerinden geçen 14 aylık süreçte dilekçe veren, zarar tespit tutanakları tutulan depremzedelerin eşyaları ile ilgili başta Gaziantep olmak üzere depremden etkilen diğer 10 kentimizdeki depremzedeler, kendilerine herhangi bir nakdi ödeme yapılmadığını söylüyorlar. Bu nakdi ödemenin yapılıp yapılmayacağına dair ise yetkilerden bir açıklama gelmiyor. Depremin birçok acı yaşattığı vatandaşlarımıza bir de söz verip tutmayarak sorun çıkarmak insafsızlıktır. Yetkililere sesleniyorum, verdiğiniz sözü tutun, depremzedelere eşya yardımını bir an önce yapın.” diye konuştu.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

Gaziantep’te yıkılan ve acil yıkılacak konut ve ticarethane sahibi depremzedelerden kaç kişi nakdi eşya yardımı için başvurmuştur? Bu başvuru sonucu kaç depremzede vatandaşımıza ne kadarlık nakdi ödeme yapılmıştır?

Gaziantep’te GİB zarar tespiti komisyonu ekipleri tarafından, orta ve az hasarlı kaç konut ve işyeri için zarar tespiti yapılmıştır? Tespit altına alınan zarar görmüş eşyaların tutarı ne kadardır? Bu eşyalar için kaç depremzedemize ne kadarlık nakdi yardım yapılmıştır?

Depremin yıkıcı etkisine maruz kalan diğer 10 ilde, iller bazında, yıkılan ve acil yıkılacak konutların sahibi depremzedelerden kaçı eşya yardımı için başvurmuştur? Bunlardan kaçına, ne kadarlık nakdi ödeme yapılmıştır?

GİB zarar tespiti komisyonu ekipleri tarafından, depremden etkilenen diğer 10 ilde, iller bazında, kaç orta ve az hasarlı konut ve işyerinde zarar tespiti yapılmıştır? Tutanak altına alınan zarar görmüş eşyaların tutarı ne kadardır? Bu eşyalar için kaç depremzedemize ne kadarlık nakdi yardım yapılmıştır?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER