Siyaset

CHP’li Meriç: SGK’dan vatandaşa GSS Borç kıskacı

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) son dönemde vatandaşa yönelik uyguladığı GSS borç baskısı karşısında sert bir açıklama yaptı.

CHP’li Meriç: SGK’dan vatandaşa GSS Borç kıskacı
13-09-2024 19:00
13-09-2024 19:16
GAZİANTEP

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) son dönemde vatandaşa yönelik uyguladığı GSS borç baskısı karşısında sert bir açıklama yaptı.

SGK'nın milyonlarca vatandaşı icra tehditleriyle karşı karşıya bıraktığını belirten Meriç, hükümetin sosyal devlet anlayışından uzaklaştığını ve vatandaşın ekonomik krizle boğuşurken yeni bir borç kıskacıyla karşı karşıya bırakıldığını vurguladı.

"Ekonomik Krizin Bedeli Yine Vatandaşa Kesiliyor"

Meriç, hükümetin yanlış ekonomi politikalarının halkı borç batağına sürüklediğini belirterek, SGK tarafından gönderilen GSS borç mesajlarının vatandaşın üzerinde yeni bir ekonomik baskı oluşturduğunu söyledi. "Ekonomik krizle mücadele eden vatandaş, şimdi de GSS prim borçları yüzünden icra tehdidiyle karşı karşıya. Hükümet, vatandaşın boğazına daha fazla yük bindiriyor," diyen Meriç, bu uygulamanın sosyal adalet anlayışından tamamen uzak olduğunu ifade etti.

"El Vicdan, El İnsaf!"

Meriç, hükümetin sosyal devlet ilkesini göz ardı ettiğini belirterek, "Hazineyi boşaltan AKP, şimdi de SGK aracılığıyla vatandaşı soyma yoluna gidiyor. Milyonlarca sigortasız vatandaşa sağlık hizmeti sunulmadan çıkarılan GSS prim borçlarının icraya verilmesi, AKP'nin halkı ezmek için uyguladığı bir başka zulümdür," dedi. Meriç, sağlık hizmetlerinin Suriyelilere bedava sunulurken Türk vatandaşlarının hastane kuyruğundan vezne kuyruğuna itildiğini de vurgulayarak, "Bu adaletsizliğin son bulması gerek," ifadelerini kullandı.

"Toplanan Paralar Nereye Gidiyor?"

Meriç, toplanan GSS prim borçlarının nereye gittiği sorusunu gündeme taşıdı: "Bu paralar yandaş medya ve AKP'nin rant projelerine mi aktarılıyor? Halkın sırtından alınan bu paraların adil bir şekilde kullanılması gerekiyor. Bu borç kıskacının derhal durdurulması şarttır."

CHP: Halkın Yanındayız

Meriç, CHP olarak bu haksız uygulamaların karşısında duracaklarını belirterek, "CHP olarak, halkı ezen bu adaletsiz düzenin karşısında dimdik duracağız. Kimse halkın emeği üzerinden oyun oynamaya kalkmasın. Bu zulme son vereceğiz," dedi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER