Siyaset

CHP'li Karatepe'den Bakan Şimşek görüşmesine ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe’nin görüşmesi sona erdi.

CHP'li Karatepe'den Bakan Şimşek görüşmesine ilişkin açıklama
24-06-2024 12:07
24-06-2024 19:11
GAZİANTEP

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe ile saat 10.00’da bakanlıkta bir araya geldi.

Şimşek, Yalçın Karatepe'yi kapıda karşıladı. İki ismin arasındaki görüşmesi 4 saat sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu. Karatepe, "Asgari ücrete bir artışın yapılmasının zorunlu olduğunu ifade ettik" dedi. Ayrıca Karatepe, "Asgari ücretin artırılacağına ilişkin bir izlenim edinmediğini" ifade etti.

"ANLAŞMA SAĞLANAMADI"

Görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Karatepe, Şimşek'e 4 talepte bulunduklarını ancak hiçbir konuda anlaşma sağlanamadığını aktardı.

"ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ AYLIKLARI ZAMMI İLETTİK"

Karatepe, "Enflasyonun bu kadar yüksek seyrettiği bir yerde asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılmamasını reddettik. Dolayısıyla asgari ücrete bir artışın yapılmasının zorunlu olduğunu ifade ettik. Benzer şekilde emekli aylıklarında artış yapılmasının zorunlu olduğunu ilettik" ifadelerini kullandı.

"BİR İZLENİM EDİNMEDİM"

Ayrıca Karatepe, Mehmet Şimşek ile görüşmesinde "Asgari ücretin artırılacağına ilişkin bir izlenim edinmediğini" ifade etti.

"VERGİDE ADALETİN OLMADIĞINI İFADDE ETTİK"

Vergide adalet konusuna dikkat çektiklerini bahseden Karatepe, "Vergide adaletin sağlanması, insanların ekonomik güçleriyle orantılı olarak vergi ödemesini de paylaştık. Bugün Türkiye'de vergide adaletin olmadığını ifade ettik. Sayın Bakan'a düzenleme yapılması konusunda bazı önerilerde bulunduk" dedi.

TÜİK VERİLERİ

TÜİK verileri için önerilerde bulunduklarını kaydeden Karatepe, "TÜİK verilerine yönelik şüphelerin ortadan kalkmasını istiyorsanız bağımsız bir 'danışma kurulu' ya da 'hakem kurulu' gibi akademisyenlerden, konunun uzmanlarından bir heyet oluşturup bunlar TÜİK verilerini şeffaf bir şekilde incelesinler ve tereddütlerin ortadan kalkması için yardımcı olsunlar" dedi.

YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI

"Yurt dışı harcının alınmaması gerektiğini söyledik ama somut bir yanıt alamadık" diyen Karatepe, "Tasarıyla ilgili çalışmayı henüz tamamlamadıklarını sanıyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Şimşek’in CHP heyeti ile görüşme kararı, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP Genel Merkezi’nde yaptığı görüşmede alınmıştı. 

CHP’nin gölge kabinesinde yer alan isimler daha önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile de görüşmüştü.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER