Asayiş

Dilan ve Engin Polat'a tahliye kararı!

Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırı davasında ara kararını açıklayan mahkeme, Engin Polat, Dilan Polat ve Sezgin Polat hakkında tutuksuz yargılamaya hükmetti.

Dilan ve Engin Polat'a tahliye kararı!
25-06-2024 13:00
25-06-2024 13:34
GAZİANTEP

Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırı davasında ara kararını açıklayan mahkeme, Engin Polat, Dilan Polat ve Sezgin Polat hakkında tutuksuz yargılamaya hükmetti.

Kara para aklama suçundan tutuklu bulunan Engin ve Dilan Polat çifti ile Sezgin Polat, Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirme suçundan yargılandıkları davada bugün hakim karşısına çıktı.

Duruşma salonuna getirilen Dilan Polat, suçsuz olduğunu söyleyerek fenalaştı. Polat'ın baygınlık geçirmesiyle infaz koruma memurları doktor çağırdı.

Davayı takip eden gazeteci Emrullah Erdinç, sosyal medya hesabından verdiği bilgilerde mahkeme başkanının "Allah'ım hiçbir suçum yok" diye fenalaşan Dilan Polat'ın salondan çıkartılmasını istediğini ancak avukatların devreye girerek salonda durmasını istediğini belirtti. Öte yandan Engin Polat da duruşmaya gelen kızı Nilda Polat'ın doğum gününü kutladı. Dilan Polat da yaşananların ardından salondan çıkarıldı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Engin Polat, Dilan Polat ve Sezgin Polat hakkında tutuksuz yargılamaya hükmetti.

Banu Parlak şikayetini geri çekmişti

Banu Parlak'ın güzellik merkezine geçen yıl 1 Ekim'de düzenlenen silahlı saldırıyı Dilan ve Engin Polat çiftinin azmettirdiği iddia edilmişti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın düzenlediği iddianamede Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

Geçtiğimiz haftalarda Polat çifti ile hakim karşısında bir araya gelen Banu Parlak, davadan günler sonra şikayetini geri çekmişti. Parlak açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yaşamış olduğum korkunç olay sonrasında eski arkadaşım Dilan Polat ve ailesi aynı dönemde zorlu süreçlerden geçmemiz sebebiyle görüşme sağlayamamıştık yakın süreçte aile ortamında bir araya geldik ve yaşadığımız zorlukları birbirimize anlattık Nilda'nın bana 'Banu abla annem senin kurşunlandığın gün çok ağladı' demesi üzerine dosya benim için kapanmıştır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER