Teknoloji

Elon Musk'ın Optimus robotları çalıntı olabilir mi?

Elon Musk, yine büyük bir şov yaparak gelecekte piyasaya süreceği Optimus robotlarını medyaya tanıttı.

Elon Musk'ın Optimus robotları çalıntı olabilir mi?
16-10-2024 06:38
16-10-2024 18:25

Elon Musk, cesur fikirleri ve farklı tasarımlarıyla, modern dünyada çığır açan bir yatırımcı olarak tanınıyor. Herkes elektrikli araçları küçümserken, spor ve lüks elektrikli araçlar üreterek dünyayı değiştiren bir girişimci olarak adını duyurdu. Ve şimdi, herkesin evine yemek yapan, temizlik yapan, hizmet eden yardımcı bir robot sokma fikri ile karşımızda. Üstelik bu kez son derece ciddiye alınıyor.

Musk, yakın zamanda "We, Robot" etkinliğini düzenledi ve Robovan, Cybercab ve Optimus robotu da dahil olmak üzere ürün gamına eklenen fütüristik görünümlü yeni ürün gamını tanıttı.

Chip'te yer verilen ayrıntılara göre l, Robot filminin yönetmeni Alex Proyas, bu robotların hiç de orijinal olmadığını ve kendi filminden kopyalandığını düşünüyor. Robot ürünlerin tanıtıldığı etkinliğin isminin "We, Robot" olması da Tesla'nın bu filmden alıntı yaptığının bir başka ispatı olarak gösteriliyor.

Avustralyalı yönetmen , etkinliğin ardından Tesla ürünlerinin yan yana çekilmiş görüntülerini ve filminde yer alan bazı öğeleri yayınlayarak ürünlerin görünürdeki benzerliğine dikkat çekmeye çalıştı.

Hey Elon, Can I have my designs back please? #ElonMusk #Elon_Musk pic.twitter.com/WPgxHevr6E— Alex Proyas (@alex_proyas) October 13, 2024

Peki, Tesla mühendisleri ve tasarımcıları, gerçekten de yeni bir tasarım yaratmak yerine, popüler olmuş bir filmdeki görüntülerden alıntı yaparak, kolaya kaçmış olabilirler mi? Eğer bu tasarım benzeşmeleri Musk'ın bilgisi dışında oluştuysa, kimsenin gözünün yaşına bakmadan işten adam atmasıyla tanınan milyarder, yakında Tesla'nın tasarım bölümünü hızla revize edebilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER