Yerel

Erdemoğlu Spor Lisesi görkemli bir törenle açıldı

Erdemoğlu Ailesi tarafından Trabzon ili Akcaabat ilçesinde yaptırılan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi ve spor kompleksi ile futbol sahaları görkemli bir törenle açıldı.

Erdemoğlu Spor Lisesi görkemli bir törenle açıldı
17-10-2024 06:10
17-10-2024 21:03
GAZİANTEP

Erdemoğlu Ailesi tarafından Trabzon ili Akcaabat ilçesinde yaptırılan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi ve spor kompleksi ile futbol sahaları görkemli bir törenle açıldı.

İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi, Spor Lisesi Yurdu, Spor Lisesi spor salonu, Spor lisesi futbol sahası, Sebat Gençlik idari binası ve Sebat gençlik futbol sahası açılışına Bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve Erdemoğlu ailesi ile vatandaşlar katıldılar.

Trabzon Akcaabat ilçesinde Erdemoğlu Holding tarafından yaptırılan tesislerin açılışına; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gaziantep Valisi Kemal Ceber, Trabzon Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Milletvekilleri, Akcaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bürokratlar, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, Erdemoğlu ailesi ve vatandaşlar katıldılar.  Açılış töreninde Erdemoğlu Holding tarafından bu güne kadar yaptırılan okullar, camiler, tesisler ve taziye evlerinin anlatıldığı bir belgesel izlendi. Akabinde altı adet ayrı tesisin açılış konuşmasını yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, spor ile özdeşleşmiş olan Trabzon’a böyle tesisler kazandırmanın gururunu yaşadığını belirterek şöyle dedi” Trabzon benim ikinci memleketimdir. Ben sanayiciliği Gaziantep'te ticareti ve tüccarlığı Trabzon’da öğrendim. Karadeniz Teknik Üniversitesini kazanıp Trabzon’a geldikten birkaç ay sonra burada kilim satmaya başladı. Şu anda rahmetli olan birçok esnaf sayesinde tüccarlığı burada öğrendim. Hepsi bana destek oldular. Trabzon'un esnafı düzgün, kaliteli dürüst insanlardır. İş hayatıma burada başladığım için Trabzon’a bir vefa borcum olduğunu düşünerek okul yaptırmak istedim. Sayın Valim İle konuştuktan sonra buraya, şu gördüğünüz alana okul, spor salonu, yurt ve futbol sahası yaptırmaya karar verdik. Daha sonra Akcaabat Sebatspor için bir idari bina ve futbol sahasını da ekleyerek bu hale getirdik. Altı adet ayrı tesisi bugün açıyoruz. Babamız Onursal Başkanımız Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun bize bıraktığı ilkeler doğrultusunda, gücümüz yettiğince devletimize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı konuşmasında Erdemoğlu ailesine teşekkür etti. Bakan Tekin “ Kısa bir süre önce Erdemoğlu ailesi tarafından Adıyaman ve Besni ilçesinde yaptırılan tesislerin açılışına katıldım. Beni en çok etkileyen Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun ilkeleri olmuştur. Bu ilkeler doğrultusunda çocuklarının bu ülke için yaptıkları ortadadır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bir vefa olarak Trabzon’a bu tesisi kazandırması takdire şayan bir davranıştır” dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı konuşmasında spor tesislerinin önemine değinerek şöyle dedi” Bakanlık olarak spor alt yapısına ve tesislerine önem vermekteyiz. Bir spor şehri olan Trabzon’da böyle bir okulun ve tesislerin açılmasını çok önemsiyorum. İbrahim Erdemoğlu’na ve Erdemoğlu ailesine teşekkür ediyorum”

Tesislerin açılışı gerçekleştirildikten sonra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu okulda bir sınıftaki derse katılarak öğrencilerle sohbet ettiler. Daha sonra sınıftaki sıralara oturarak öğrencilerle fotoğraf çektirdiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER