Siyaset

Erdoğan: Fahiş fiyat köpüğü ortadan kalktı ve kalkıyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan: Fahiş fiyat köpüğü ortadan kalktı ve kalkıyor
28-10-2024 18:38
28-10-2024 19:03

Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda TUSAŞ'a terör saldırısı öncelikli gündem başlığı olarak belirtiliyordu.

Toplantının 2 saat 10 dakika sürdüğü belirtildi. Bir diğer gündem maddeleri ise enflasyon ve Orta Doğu'daki gelişmeler yer aldı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

- Bugünkü kabine toplantımızda yine çok geniş bir yelpazede ülkemizin ve bölgemizin gündemindeki meseleleri ele aldık. Güvenlikten terörle mücadeleye, ulaştırmadan dış politikaya, her konuda kabine üyelerimizle kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk.

- Merkez Bankamızın rezervlerinden ihracata, turist sayısından istihdama kadar her alanda gözle görünür artış söz konusu. Avrupa ve Amerika dahil tüm dünya ile birlikte ülkemizin de baş ağrısı olan enflasyonda düşüş başladı. Fahiş fiyat köpüğü belli başlı sektörlerde ortadan kalktı ve kalkıyor. İnşallah bunun devamı gelecek. Vatandaşımızın helal lokmasına göz dikenlere kesinlikle göz açtırmayacağız.

-Etiket oyunlarıyla, piyasa manipülasyonlarıyla ceplerini doldurmaya çalışanların tepesine bindik, biniyoruz ve bineceğiz. Kıymetli arkadaşlar, burada bir hususu açık ve net ifade etmek durumundayım. Türkiye'de maalesef enflasyondan nemalanan bir kesim var. Bunlar üretmeden, ter dökmeden, riske girmeden, konforlu bir alanda paralarına para katmaya alışmışlar.

- TUSAŞ'a yapılan hain terör saldırısının zamanlamasının ve seçilen hedefin tesadüf olmadığı açıktır. Örgütün kimin maşası olduğunu yeniden gösterdi. Bu alçak saldırıyla verilmek istenen mesajları buruşturup çöpe attık. Bizim terörden alacağımız bir mesaj yoktur.

- Terörü kaynağında kurutma stratejisinden bir adım geri atmayacağımız. Terör Türkiye hedefimizden de kopmayacağız. Terör yıllarca siyasiti yönlendirmek için bir aparat olarak kullanılmıştır. Aynı senaryonun tekrar sergilenmesine sessiz kalmayacağınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER