Gündem

Erzurum'da Valiliğin paylaştığı fotoğrafa tepki yağdı!

Erzurum'da 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günü kapsamında kadın çiftçileri köylerinde ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger'in ziyareti sırasında çekilen fotoğraf, Erzurum Valiliği tarafından paylaşıldı.

Erzurum'da Valiliğin paylaştığı fotoğrafa tepki yağdı!
17-10-2024 10:23
17-10-2024 10:50
ERZURUM

Erzurum'da 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günü kapsamında kadın çiftçileri köylerinde ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger'in ziyareti sırasında çekilen fotoğraf, Erzurum Valiliği tarafından paylaşıldı. Valilik tarafından paylaşılan görüntülerde kadınların giydikleri yöresel kıyafetler büyük tepki çekti. Kadınların neden böyle giyindiği ise sonradan ortaya çıktı. Pek çok kullanıcı şaştı kaldı.

Erzurum'da 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günü kapsamında kadın çiftçileri köylerinde ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger'in ziyaretine dair Erzurum Valiliği'nin resmi sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı.

 İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, çiftçilik yapan kadınları ziyaret etti.

Fotoğraflarda çiftçi kadınların giydikleri 'Ehram' sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Pek çok kullanıcı kadınların giysileriyle gözleri görünecek şekilde örtünmelerine tepki gösterdi. Valilik tarafından yapılan paylaşıma pek çok tepki yorumu geldi. 

Kimi vatandaşlar "Kadının sadece adı var" yorumları yaptı kimi vatandaşlar da 'Bu fotoğrafın paylaşmaktaki amaç nedir' sorusunu sordu. 

GERÇEK SONRADAN ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medya paylaşıma verilen tepkilerle çalkalanırken işin aslı sonradan öğrenildi.

Kadın çiftçilerin üzerindeki kıyafetlerin "Ehram" adı verilen ve Erzurum'da kışın soğuklardan korunmak için özel olarak tasarlanan yöresel kıyafetler olduğu öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER