Gündem

Gazeteci Barış Terkoğlu'ndan Türkgün Gazetesi’ne tepki

Gazeteci Barış Terkoğlu, dün akşam Halk TV’de katıldığı programda kendisiyle birlikte dört gazeteciyi manşetinden hedef gösteren Türkgün Gazetesi’ne tepki gösterdi.

Gazeteci Barış Terkoğlu'ndan Türkgün Gazetesi’ne tepki
22-06-2024 18:38
22-06-2024 19:53
GAZİANTEP

Gazeteci Barış Terkoğlu, dün akşam Halk TV’de katıldığı programda kendisiyle birlikte dört gazeteciyi manşetinden hedef gösteren Türkgün Gazetesi’ne tepki gösterdi.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin haberlerinden dolayı dört gazeteciyi manşetinden hedef gösteren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin yayın organı olarak bilinen Türkgün Gazetesi dün yayınlanan sayısında Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu’nun fotoğraflarını, ilgisiz bir habere ekleyerek, manşetten yayınlandı.

Terkoğlu konuşmasında Türkgün’e ve kendisini hedef gösterenlere seslenerek “Geri adım attığımızı görürlerse annemin sütü haram olsun” diyerek ekledi “Bizi bunlarla korkutamazlar."

1 Temmuz'da görülecek eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşmasının dava günü yaklaşırken özellikle bu konuyla ilgili haber yapan gazetecilere yönelik tehdit ve hedef göstermeler de arttı. Son olarak Sinan Ateş cinayetiyse ilgili çok sayıda haber yapan dört gazeteci, MHP'nin yayın organı olarak bilinen Türkgün Gazetesi’nin manşetinden hedef gösterildi.

Halk  TV’de yayınlanan "Halk  TV adıyla ticari ilişki yürütenlerle hiçbir ticari ilişkimiz yoktur" uyarı spotunu manşetine taşıyan Türkgün, konuyla hiçbir ilgisi olmayan Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu’nun fotoğraflarını haberin içine yerleştirdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Türkgün Gazetesi'nin manşetinde Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yaptıkları haberler nedeniyle gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu’nun hedef gösterilmesini kınadı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Türkgün Gazetesi 21 Haziran 2024 tarihli sayısının manşetinde Kadir Yıldız imzasıyla yayınlanan yazıda meslektaşlarımız Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yaptıkları haberler nedeniyle açıkça hedef gösterilmiştir. ‘Halk  TV'nin avanak hafiyeliği’ başlıklı yazıda, fotoğrafları da eklenen gazetecilerin ‘Sinan Ateş cinayetini istismar etmekten ve magazinleştirmekten geri durmadığı’ iddia edilmiştir. Gazetecilerin görevi siyasi cinayetleri, olayların arkasındaki kirli ilişkileri aydınlatmak ve kamuoyunu bilgilendirmektir. Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu başta olmak üzere evrensel gazetecilik ilkeleri ile mesleğini yapan tüm gazetecilerle dayanışma içindeyiz. Meslektaşlarımızı hedef gösteren Kadir Yıldız’ı kınıyoruz. Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne göre ‘Gazeteci kamuoyunun doğru bilgilendirilme hakkından sorumludur. Gazeteci bir başka gazeteciye bilinçli ve açık, mesleki zarar vermekten kaçınmalıdır. Bir meslektaşının yayınını engelleyici ve yanıltıcı davranışlarda bulunmamalıdır.’ Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta hedef gösterenleri, olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. #Gazetecilik suç değildir.” 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER