Hürriyet Emlak, Gaziantep’te basın mensupları için düzenlediği iftar yemeğindeşehirdeki emlak piyasasını masaya yatırdı.
Hürriyet Emlak verilerine göre, Gaziantep’te 2019’un ilk 4 ayında hem satılık hem de kiralık konut fiyatlarında yükseliş yaşandı. Nisan 2019 itibariyle il genelinde satılık konutların metrekare fiyatı ortalama 1.738 TL olarak gerçekleşirken, kiralık konutların metrekare fiyatı ise 9.65 TL seviyesinde oluştu. Geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında Gaziantep emlak piyasasında kiralık konut fiyatlarında ortalama yüzde 27, satılık konut fiyatlarında ise yüzde 13 artış olduğu gözlemlendi. İl genelindekiamortisman süresi 16 yıl olarak tespit edildi.Gaziantep’teöne çıkan ilçelerin başında Nizip, Şahinbey ve Şehitkamil geliyor. Şehitkamil, kiralık konutlarda 10 TL ortalama metrekare fiyatıyla ilk sırada yer alırken, satılık konutlarda da 2.157 TL ortalama metrekare fiyatıyla liste başında yer alıyor. Satılık konut metrekare fiyatlarında Şehitkamil’i 1.560 TL ile Şahinbey ve 1.345 TL ile Nizip izliyor.
Emlak sektörünü tek bir çatı altında buluşturanHürriyet Emlak, geleneksel iftar buluşmalarına devam ediyor. Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz ve Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay’ın ev sahipliğindeGaziantep’te gerçekleştirilen iftar yemeğinde şehirdeki emlak piyasası masaya yatırıldı.
Hürriyet Emlak verilerine göre, Nisan 2019 itibariyle Gaziantep genelinde satılık konutların metrekare fiyatı ortalama 1.738 TL olarak gerçekleşirken, kiralık konutların metrekare fiyatı ise 9.65 TL seviyesinde oluştu. Geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında Gaziantep emlak piyasasında kiralık konut fiyatlarında ortalama yüzde 27, satılık konut fiyatlarında ise yüzde 13 artış olduğu gözlemlendi.
Gaziantep’te öne çıkan ilçelerin başında ise Nizip, Şahinbey ve Şehitkamil geliyor. Şehitkamil, kiralık konutlarda 10 TL ortalama metrekare fiyatıyla ilk sırada yer alırken, satılık konutlarda ise 2.157 TL ortalama metrekare fiyatıyla liste başında yer alıyor. Satılık konut metrekare fiyatlarında Şehitkamil’i 1.560 TL ile Şahinbey ve 1.345 TL ile Nizip izliyor. İl genelinde amortisman süresi ise 16 yıl olarak tespit edildi.
Gaziantep’te “Nisan 2018”de 1.525 TL ortalama metrekare değerine sahip satılık konutların, “Nisan 2019” ortalaması 1.738 TL’ye kadar çıktığı görüldü. Bu veriler doğrultusunda belirtilen zaman aralığında Gaziantep’te konutların metrekare değerinin yaklaşık yüzde 13 civarında artış gösterdiğini görüldü.
Gaziantep, konut piyasasıyla dikkat çekiyor
Ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul ve inşaat sektöründe önümüzdeki dönemde bir hareketlenme olacağını düşündüklerini vurgulayan Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, “Gelenekselleştirdiğimiz iftar buluşmalarımıza Gaziantep’te devam ediyoruz. İftar buluşmalarımız vesileyle her sene, hem iş ortaklarımız hem de medya ile biraraya gelme fırsatı buluyoruz. Anadolu’daki bir çok il gibi Gaziantepemlak piyasasında yaşanan hareketlenme eğilimini uzun süredir takip etmekteyiz” dedi.
Emlak sektörü dijitalleşiyor
Nisan ayında TÜİK tarafından açıklanan verileri yorumlayan Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz ise, “TÜİK verilerine göre, Türkiye'de 2019 Nisan ayında 84.403 konut satıldı. Bu rakamın önümüzdeki dönemde daha da artacağını öngörüyoruz.Verilerine baktığımızda; Nisan ayında satışlarda; İstanbul 15.481 konut satışı ve %18,3 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 7.519 konut satışı ve %8,9 pay ile Ankara, 4.797 konut satışı ve %5,7 pay ile İzmir izledi. İkinci el konut satışlarında da İstanbul 9.057 konut satışı ve %17,8 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul'daki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı %58,5 oldu. Ankara 5.090 konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara'yı 2.897 konut satışı ile İzmir izledi. Gaziantep de büyükşehirlerde görülen bu yukarı yönlü ivmelenmeye uyum sağlayan illerimizin başında geliyor. Bizler Hürriyet Emlak olarak 2019’da emlak sektöründe dijital dönüşümün en üst seviyeye çıkacağına inanıyoruz. Bu kapsamda yol haritamızı da dijital dönüşüm üzerine kurduk” dedi.
Hürriyet Emlak olarak dijital yol haritalarına odaklanarak teknoloji yatırımlarına devam edeceklerini açıklayan Yılmaz, “Türkiye’deki emlak aramalarının %92’si arama motorlarında başlıyor. Bu aramaların %60’ından fazlası mobil telefonlardan geliyor. Goldman Sachs yatırımı sonrasında bünyemize kattığımız, veri analiz şirketi Innobil ile teknoloji gücümüzü artırdık, satın alma sonrasında 14 kişilik Innobil kadrosu ekibimize katıldı. Gaziantep’te yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda ilan ziyaret sayılarında da ciddi bir artış gerçekleştirdik ve il genelinde ilan ziyaret sayısını yüzde 78 oranında artırdık.İlan giriş sayısını artırdığımız ilçelerin başında yüzde 96’ylaŞahinbey geliyor, Şahinbey’iNizip (%69) Şehitkamil (%68) izliyor. İş ortaklarımız ile kazançlı deneyimler oluşturmak adına Memnuniyet Ekibi kurduk. Ekibimiz, son 3 ayda 9.444 kişi ile görüşme yaparak onlara daha çok kazandıracak yönlendirmelerde bulundu. Ekibimiz, iş ortaklarımızın ilanlarını öne çıkartarak, daha fazla telefon almalarını sağlayacak önerileri paylaşmaya devam ediyor olucak. Dijital pazarlamaya, ürüne ve teknolojiye yatırım yapmayı sürdüreceğiz” şeklinde sözlerini sürdürdü.
Hürriyet Emlak hakkında:
Hürriyet Emlak, emlak sektörünü tek bir çatı altında buluşturan, güncel ve detaylı ilanları ile emlak sektörünün nabzını tutan bir platformdur. 2006 yılında kurularak profesyonel ekibi ile çalışmalarına başlayan Hürriyet Emlak web sitesi hurriyetemlak.com kurulduğu yıldan bu yana bireysel kullanıcılara ve kurumsal iş ortaklarına yüksek kalitede hizmet vererek emin adımlarla ilerlemektedir. Emlak ofislerinin, bireysel üyelerin ve kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak birçok ürünü “Türkiye’de ilk” olarak hizmete sunan Hürriyet Emlak, kullanıcıların aradıkları gayrimenkulü sadece bulmayı değil, o gayrimenkulü edinmeye giden yolculuğu kolaylaştırmaktadır.
Editör: Turgut Bozgeyik