Eğitim

Gaziantep’te Genç İnovasyon Proje pazarı başladı!

Gaziantep İslam Bilim ve Teknik Üniversitesi, SANKO Üniversitesi ve Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu ve İstasyon Gaziantep iş birliğiyle düzenlenen Dijital Ufuklar: Gaziantep Genç İnovasyon Proje Pazarı, GİBTÜ Kampüsü'nde başladı. GİBTÜ'de gerçekleştirilen etkinlikte 26 proje sergilendi.

Gaziantep’te Genç İnovasyon Proje pazarı başladı!
10-04-2025 00:00
11-04-2025 11:34
GAZİANTEP

Gaziantep İslam Bilim ve Teknik Üniversitesi, SANKO Üniversitesi ve Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu ve İstasyon Gaziantep iş birliğiyle düzenlenen Dijital Ufuklar: Gaziantep Genç İnovasyon Proje Pazarı, GİBTÜ Kampüsü'nde başladı. GİBTÜ'de gerçekleştirilen etkinlikte 26 proje sergilendi.

Etkinlik kapsamında proje geliştiren öğrenciler, kurulan stantlarda çalışmalarını sergileyerek ziyaretçilere bilgi verdi. Bu etkinlik ile öğrencilerin yenilikçi fikirlerini sanayicilerle buluşturarak yatırım almaları ve projelerini hayata geçirmeleri hedefleniyor.

Etkinlik, alanında öncü isimlerin yer aldığı açılış konuşmalarıyla başladı. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı M. Tuncay Yıldırım, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hakan Aslansoy ve Gaziantep Vali Yardımcıs Bülent Uygur, gençleri inovasyonla büyümeye ve dijital geleceğe yön vermeye davet etti.

"Dijital dönüşüm ülkemiz için çok önemli"

Düzenlenen programla ilgili detaylı bilgi veren Gaziantep İslam Bilim ve Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, dijital dönüşümün dünya ve Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyerek, "Bugün tabii bizim ev sahipliğimizde ancak SANKO Üniversitemizle ortak bir şekilde ve Gaziantep Ticaret Odasıyla ortak bir şekilde bu organizasyonu yapmış bulunuyoruz. Dolayısıyla yoğun emeklerinden dolayı kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Önemli bir etkinlik proje pazarı çünkü dijital dönüşüm artık gerçekten ülkemiz için ve dünya için çok çok önemli. Gaziantep sanayi kenti olması nedeniyle çok çok önemli. Ve dijital dönüşüm bildiğiniz üzere sadece teknolojik gelişmelerle sınırlandırılacak veya bu konuyla sınırlı tutulacak bir konu artık hiçbir şekilde değil. Dijital dönüşüm artık hayatın tüm alanlarında, sağlık alanında, eğitim alanında, sosyal alanda, kültürel alanda, mimari alanda, her alanda karşımızda. Dolayısıyla sadece teknolojiyle veya teknolojik gelişmelerle ilişkilendirilmesi ve bu konuyla artık sınırlı tutulma imkanı da hiçbir şekilde yok. Onun için maksimum düzeyde artık dijital dönüşümü hızlı bir şekilde özellikle Gaziantep olarak sanayisiyle, üniversiteleriyle bir şekilde yapmak durumundayız. Bu bizim için artık bir zorunluluk diye düşünüyorum" dedi.

ORİJİNAL GÖRÜŞLER ORTAYA KONULDU

Projenin amacına değinen Prof. Dr. Demir, "Dijital dönüşüm acilen ve işbirliği de arttırılarak çünkü kurumlar arası işbirliğimizi de artık çok daha önceden olduğundan farklı bir şekilde çok daha hızlı ve etkin bir şekilde yönetmek durumundayız. Ancak bu şekilde başarılı oluruz. Dünyanın gittiği yönde artık bu özellikle ifade etmek istiyorum. İnşallah öğrencilerimizin oluşturduğu. Bu projeler burada iş adamlarıyla karşı karşıya gelerek sanayiye ve iş dünyasına en azından kazandırılmış olur. Bu projenin amacı aynı zamanda zaten öğrencilerimizi teşvik etmek bu anlamda. Orijinal görüşler ortaya koyup proje etkinliklerini arttırmak, proje yeteneklerini geliştirmek ve en azından uluslararası seviyeye onların yükselmesine katkıda bulunmak, motive etmek. Asıl amaç da bu zaten hepimizin ortak bir şekilde geliştirmek. Bunu düzenleme sebeplerimizden bir tanesi en önemlisi bu diyebilirim. Dolayısıyla proje hazırlayan öğrencilerimizi samimiyetle ve içtenlikle tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, etkinliğin dijital dönüşüm ve yenilikçi düşüncenin gücünü ortaya koyacağını vurgulayarak, "Aynı zamanda sanayiyle akademiyi buluşturan mentörlükle desteklenen ve geleceğe yön veren bir köprü olacaktır. Bu bir ekip işi olacaktır." diye konuştu.

GELECEĞE YAPTIĞIMIZ EN BÜYÜK YATIRIM

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, iş dünyası olarak üniversite öğrencilerinin geleceği inşa edecek fikirlerini destekleyeceklerini belirtti. Yıldırım, Gaziantep'in girişimciliğin ve üreticiliğin başkenti olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Ticaretin ve sanayinin bu şehirde kalbi atıyor. İnovasyona, teknolojiye ve genç girişimcilere verdiğimiz bu destekler geleceğe yaptığımız en büyük yatırım olacaktır. GTO olarak gençlerin girişimcilik ekosistemine katılmasını teşvik etmek, fikirlerini projeye dönüştürmelerini sağlamak için birçok alanda çalışma yürütüyoruz.

İLHAM VEREN PANEL: GELECEĞİN DİJİTAL GAZİANTEP’ İNİ İNŞA ETMEK

İlk günün dikkat çeken oturumlarından biri olan panelde, farklı sektörlerden uzman konuşmacılar gençlerle buluştu. Kaan Özmen’in moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak katılan: Dr. Aydın Özcan – Tübitak MAM,  Abdurrahman Koçak – CEO, Co-Founder Taaf Medya, Mali Müşavir Salih Karayel, Teknodenetim Mali Müşavirlik & Danışmanlık  dijital dönüşüm, girişimcilik ekosistemi, girişimciliğin hukuksal yanları ve geleceğin meslekleri üzerine bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Etkinlik ilk gününde GİBTÜ Kampüsü'nde kurulan sergi alanında 26 yenilikçi proje, ziyaretçilere sunuldu. Etkinliğin ikinci ve üçüncü gününde ise İstasyon Gaziantep’te atölyeler, paneller ve ödül töreni gibi birçok yenilikçi oturum gerçekleştirilecek. Dijitalleşmenin öncüsü olan bu organizasyon, şehri geleceğin teknoloji vizyonuyla buluşturuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER