Asayiş

Gaziantep'te otel yangını 5 saatte söndürüldü!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Aktoprak kavşağında yer alan Dedeman Otel’in 11 ve 12. katlarında yangın çıktı.

26-08-2023 08:37
27-08-2023 17:13
GAZİANTEP

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Aktoprak kavşağında yer alan Dedeman Otel’in 11 ve 12. katlarında yangın çıktı.

Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan eski ismiyle Dedeman Otel olan ve şu anda boş otelde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevler kısa sürede yayılan ve 17 katlı binanın üst katlarını sararken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı çok sayıda ekip yangına müdahale etti. Yangın, itfaiyenin 5 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. 15 itfaiye aracı ile 45 personelin müdahale ettiği yangının çıkış sebebinin 16'ncı katta bulunan elektrik odasındaki panodan kaynaklandığı bildirildi. 

Yanan 17 katlı binanın eskiden otel olarak kullanıldığı ve 10 yıldır faaliyette olmadığı, tadilatta olduğu öğrenildi.

DEDEMAN'DAN AÇIKLAMA

Bazı internet haber siteleri ve sosyal medyada yer alan “Gaziantep Dedeman Otel’de yangın çıktı” haberleri üzerine açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. 

 

Nesimi Mahallesi Gaziantep Caddesi No:160 Aktoprak / Gaziantep adresinde bulunan söz konusu otel binası, 2009-2017 tarihleri arasında “Dedeman Gaziantep Hotel & Convention Center” olarak hizmet vermiştir, 6 senedir markamızın kullanımında değildir. 

 

Herhangi bir yanlış anlaşılmanın ivedilikle önüne geçilmesi için önemle belirtmek isteriz ki; 2013 yılından beri Mücahitler Mahallesi Kudüs Caddesi No:30 Şehitkamil adresinde hizmet vermekte olan “Park Dedeman Gaziantep” otelimizin yaşanan yangın ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

 

Bu nedenle konuyla ilgili haberlerde “Dedeman” adının kullanılmamasını kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına önemle rica ederiz.

 

Dedeman Hotels & Resorts International olarak yaşanan felaketten üzüntü duyduğumuzu belirtir, herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmamasını temenni ederiz. 

 

Tüm ülkemiz ve Gaziantep ilimize geçmiş olsun. Saygılarımızla, Dedeman Hotels & Resorts International

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER