Teknoloji

‘Gezinti İş Modeli’ Birinci Oldu

“Airpreneurs-Aklım Göklerde” programı, GAÜN  Uzay ve Havacılık Fakültesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşti.

‘Gezinti İş Modeli’ Birinci Oldu
07-03-2018 08:17

 

Havacılık sektörünün lideri BOEİNG tarafından Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TargeT Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle, “Airpreneurs-Aklım Göklerde” programı, GAÜN  Uzay ve Havacılık Fakültesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşti.

Adem Kaçar, Ahmet Furkan Kuşçu, Berk Topçuoğlu, Ferhat Bölükbaş, Hasan Güzel, Mahmut Umut Bahar, Süleyman Emre Atik, Tolga Balatlıoğlu’dan oluşan Gaziantep Üniversitesi öğrencileri Gaziantep finalinde; uçaklardaki doluluk oranını artırmaya yarayan uygun fiyat ve kombine uçak biletleri öneren bir uygulama olan “Gezenti” Projeleriyle birinciliğe layık görüldü.

“Öğrencilerimizin Çözüm Üretme Yetenekleri ve Girişimcilik Bakış Açıları Gelişti”

Etkinlikle birlikte öğrencilerin, çözüm üretme yeteneklerini ve girişimcilik bakış açısını geliştirdiklerini söyleyen Uzay ve Havacılık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey, “Günümüzde girişimcilik tekniğin önüne geçmeye başladı. Bir fikriniz olabilir veya bir ürün geliştirmiş olabilirsiniz ama bunların satılması, pazarlanması veya bunların pazarlanabilir konseptte olması önemli. Teknik olarak bir şeyler üretmek yetmiyor. Öğrencilerimizin teknik bilgisinin yanında iki günlük bu eğitim programı ile girişimcilik fikrini yerleştirmiş olmaları da önem arz etti. Bu anlamda gruplar içinde en iyi kapasite geliştiren, en karlı gözüken ve uygulanabilirliği en yüksek olan bir grup birinci seçildi” ifadelerini kullandı.

“Öğrenciler Takım Ruhuyla Birlikte İş Yapabilme Kapasitesini Geliştirdiler”

Başarılı insanların her zaman takım çalışmasıyla bir yerlere geldiğini kaydeden Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Böyle bir organizasyonun içinde yer aldığım için öncelikle Gaziantep Üniversitesine teşekkür ediyorum. Öğrencilerin projelerin tümü güzel fikirlerdi. Özellikle öğrencilerin sunum şekilleri, heyecanları ve tutkuları etkileyiciydi. Hatta mesai, okul ders saati dışında öğrencilerin bu işlere zaman ayırmaları bizleri etkiledi. Gençlerin bu tür organizasyonda yer almaları açıkçası, ülkemizin geleceği için beni umutlandırıyor.  Başarılı insanların bir yerlere gelmesinde her zaman takım çalışması vardır. Takım ruhuyla birlikte iş yapabilme kapasitesinin geliştirilmesiyle neler yapılabileceğini bugün bu öğrencilerimizle görmüş olduk” şeklinde konuştu.

“Havacılık Sektöründe Katma Değer Artıran Yeni Girişimlere İhtiyaç Var”

Havacılığın her alt alanı içeriğinde 15-20 tane farklı sektör olduğunu dile getiren Ufuk Batum, “Türkiye’ye yüksek katma değer ve istihdam sağlama konusunda belki de havacılık alanında Türkiye’yi Dünya’nın merkezi konumuna getirme hususunda bu sektör çok büyük potansiyel barındırıyor. Bu sebeple Boeing ile bir işbirliğim oldu ve geçen yıl Boeing’e bu eğitim programını götürdüm. Çok başarılı bulundu, değerlendirildi ve ikinci yıl devam etmemiz söylendi. Çünkü Türkiye sadece turizm ve iş dünyasıyla değil aynı zamanda havacılığın ağırlık merkezinin İstanbul’a kaymış olması ve bununla ilgili 3. havalimanın olmasından tutunda diğer yerli, milli firmaların hızlı büyümesiyle çok dikkat çekiyor. Yüzde 20’ ler mertebesinde 20 yıl içinde hızlı bir şekilde büyümek hemen hemen hiçbir sektörde yaşanmamış bir durum. Bu nedenle bu sektörde katma değer artıran startup’lara, yeni girişimlere, teknoloji şirketlerine de ihtiyaç var. Bu bağlamda Gaziantep’teki etkinliğimiz oldukça başarılı oldu. Gençler öğrendikleri yöntemlerle kendilerini bile şaşırtan yaratıcılıkta fikirler ortaya koydular. Bunları geliştirdiler ve bunlara iş modelleri kazandırdılar. Etkili yatırımcıya sunum yöntemiyle de jüriye güzel bir şekilde sundular. Hem bölge hem de Gaziantep ve Türkiye için iyi bir kazanım oldu” diyerek sözlerini tamamladı.

Programa, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep Üniversitesi Uzay ve Havacılık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey, Teymur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Teymur, Gaziantep TEKNOPARK Müdürü Ekrem Tekin, Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisi İletişim Uzmanı Gamze Erden, Danışman Bilal Ekmekçi, Girişimcilik Vakfı Eğitmeni  Ufuk Batum, Tarboosh Games Kurucu Ortağı Abdurrahman Koçak, KTH Event Agency ve Girişimcilik Vakfı temsilcileri ile Mühendislik ve Havacılık Fakültesinden çok sayıda öğrenci katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER