Kültür & Sanat

Halk Kürsüsü Kurucu Başkanı Ramazan Sevinç'ten söyleşi

Halk Kürsüsü Dernekleri Kurucu Başkanı Ramazan Sevinç, 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuştu.

Halk Kürsüsü Kurucu Başkanı Ramazan Sevinç'ten söyleşi
09-10-2024 00:27
09-10-2024 22:05
GAZİANTEP
Halk Kürsüsü Dernekleri Kurucu Başkanı Ramazan Sevinç, 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuştu.
Sekapark Kongre Salonu Süleymanpaşa salonunda düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı’ndaki söyleşisinde okuyucuları ile buluşan Halk Kürsüsü Dernekleri Kurucu Başkanı ve yayınlanmış 2 kitabı bulunan Ramazan Sevinç, Türkiye’nin Değişen Sosyolojisi ana bağlamında konuştu.
Ramazan Sevinç söyleşisine toplumda sosyolojinin, davranış ve düşünce şeklinin, yaşayan olgular olmaları sebebi ile değişmeye açık olduğunu söyleyerek örneklendirdi.
Fakat bu değişimin iyi yönde mi, kötü yönde mi olduğunu irdeleyerek son 70 yıldan bu yana aynı örnekler üzerinden kesitlerden bahsederek değişimin kötü yönde olduğu ana fikrini işledi.
Ramazan Sevinç toplumdaki sosyolojik düşüklüğün kendi doğal sürecinden dolayı olmadığını, düşüklüğe sebep olacak şekilde kurgu toplumsal operasyonlar ile planlanarak yapıldığını söyleyerek, mali politikaların, eğitim politikalarının, sağlık politikalarının, hukuk-adalet politikalarının, güvenlik politikalarının ve gelmiş geçmiş tüm hükümetlerce uygulanan tüm toplumsal uygulamaların arka ve asıl amaçlarının toplum sosyolojisinin düşürülmesi, aşağıya çekilmesi ortak hedeflerinin gerçekleştirilmesi uğraşısı olduğunu söyledi.
Tüm bunları Halk Kürsüsü Derneği’nin youtube kanalı https://youtube.com/@hkwebtv4224 de
yaşayan tarih ve akademisyenlerle yaptıkları yayınlarda anlattıklarını ve youtube kanallarındaki bu yayınların izlenmesini istedi.
Ve devamla, 09 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 15.00’da da, Türkiye Yazın Dünyası konulu bir söyleşisi daha olacağını duyurdu.
Ramazan SEVİNÇ söyleşisinin son 10 dakikasında da dinleyicilerinden gelen soruları cevaplayarak söyleşisini bitirdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER