Yerel

Haydi Ekmek Fabrikası, Bakan Yumaklı’nın katılımıyla açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Haydi Büfelerinde kaliteli ve uygun fiyata satılan ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla hizmete alınan Büyükşehir Haydi Ekmek Fabrikası, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla açıldı.

Haydi Ekmek Fabrikası, Bakan Yumaklı’nın katılımıyla açıldı
27-09-2024 20:02
27-09-2024 20:04
GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Haydi Büfelerinde kaliteli ve uygun fiyata satılan ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla hizmete alınan Büyükşehir Haydi Ekmek Fabrikası, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla açıldı.

Şehir genelinde yer alan 59 HAYDİ büfesi için kurulan tam otomatik sisteme sahip ekmek üretim fabrikası, teorik olarak günlük 2 vardiya çalışacak ve 80 bin ekmek üretecek.

Programa, Bakan İbrahim Yumaklı ve Başkan Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, MHP Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Sermet Atay, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal hizmetleriyle ilgili tanıtım videosunun ardından açılış konuşmalarına geçildi.

YUMAKLI: "ŞEHRİN HER KÖŞESİNDE FATMA ŞAHİN’İN İZİ VAR"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gaziantep hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep için söylenecek çok fazla şey var. Şehrin her köşesinde Fatma Şahin’in izi var. Hakikaten hızına yetişmek mümkün değil. Bugün bunu bizzat tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum. İnsanın hayırlısı insanlığa hayırlı olandır. Dolayısıyla vatandaşı, milleti, memleketi önceleyen her şey elbette ki bizim başımızın tacıdır. Anadolu’da hemen yanı başımızda Göbeklitepe var. İlk buğdayla alakalı yapılmış olan ürünün orada teyit edildiği yer. Yani buğday Anadolu’nun öz ve öz ürünü. Biz buna ilişkin her şeyin bu memleketin her bir tarafında geliştirmek, daha ileriye götürmek için her şeyi yapıyoruz. Bu ve bunun gibi tesislerle, icraatlarıyla konuşan Türkiye Yüzyılı’na bir tuğla koymak için gecesini gündüzüne katan bütün Türkiye Yüzyılı vizyonuna gönül vermiş olanlara canı gönülden teşekkür ederim. Gaziantep’e böyle bir eseri kazandırdığı için, bunun benzeri eserleri de kazandıracağı için Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyorum."

ŞAHİN: "İÇERİDE BİR NİMET, BEREKET, HİJYEN VAR"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin açılışta yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"İçeride bir nimet, bereket, hijyen var. Geldiğiniz için, yanımızda olduğunuz için, bu güzelliği bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim."

Protokol, kurdele kesiminin ardından tesisi ziyaret etti.

BÜYÜKŞEHİR HAYDİ EKMEK FABRİKASI HAKKINDA

Yerli ve milli makinelerin yer aldığı modern fabrika, yaklaşık 15 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Tam otomatik ekmek üretim hattı ile hijyenik ve modern tekniklerle üretim yapacak şekilde tasarlanan fabrika, altyapısı itibarıyla üretim kapasitesini dört katına kadar artırabilecek nitelikte. Günlük kapasitesi, 3 vardiyada 120 bin francala tipi ekmek üretilebilecek altyapıya sahip. Üç bölüm halinde yapılan tesiste; birinci bölüm depolama, ikinci bölüm üretim, üçüncü bölüm ise ambalajlama, paketleme ve sevkiyat alanlarından oluşuyor.

Yeni açılan bu modern fabrika, Gaziantep’te ekmek üretiminde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. HAYDİ büfeleri sayesinde vatandaşlar, fabrikada üretilen ekmeklere kolayca ulaşabilecek ve taze, hijyenik ekmek tüketme imkânına sahip olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER