Siyaset

Hayvanseverler AKP'li Bahadır Yenişehirlioğlu'nu protesto etti

Kocaeli Kitap Fuarı'nda bir panele konuşmacı olarak katılan AKP Grup Başkanvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, hayvanseverler tarafından protesto edildi.

Hayvanseverler AKP'li Bahadır Yenişehirlioğlu'nu protesto etti
06-10-2024 00:08

14'üncü Kocaeli Kitap Fuarı bugün başladı. Fuar kapsamında 'Duvarları Yıkmak' adlı panele konuşmacı olarak katılan AKP Grup Başkanvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, yurttaşlardan tepki ile karşılandı.

Kamuoyunda 'katliam yasası' olarak bilinen 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun meclisten geçerek 'yasallaştı' ancak tepkiler dinmedi.

Kanun taslağının hazırlayanı olan AKP'li Yenişehirlioğlu'na, konuşma yaptığı sırada, 'Susma haykır katliamı hayır' sloganları atıldı.

Güvenlik görevlileri müdahale ederek protestocuları salon dışına çıkardı.

NE OLMUŞTU?

AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sokak hayvanlarının 'uyutulmasının' önünü açan yasa teklifi süresince açıklamaları ile sık sık gündem olmuştu.

Yenişehirlioğlu meclis görüşmesinde 'sahipsiz köpekler' diyerek muhalefet sıralarını gösterermiş ardından gelen tepkiler üzerine özür dilemişti.

Yenişehirlioğlu ayrıca AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çalışmalar kapsamında bilgilendiren isim olmuştu.

Bugün AK Parti MYK Toplantımızda; Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’a Başıboş/Saldırgan Sokak Köpekleri sorununa ilişkin hazırladığımız raporu arz ederek zat-ı devletlerini ve MYK Üyelerimizi bilgilendirdim.

Raporumuzun mahiyetini detaylı bir şekilde dinleme nezaketi gösteren… pic.twitter.com/EH6M4YQIUy

Bahadır Yenişehirlioğlu (@Yenisehirlioglu) July 8, 2024
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER