Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten 'Fitch' değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Fitch'in Türkiye kredi notunu yükseltmesine ilişkin ''Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten 'Fitch' değerlendirmesi
07-09-2024 10:38
07-09-2024 13:08

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltirken, not görünümünü durağana çevirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch'in Türkiye kredi notunu yükseltmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Şimşek ''Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz'' ifadelerini kullandı. 

Bakan şimşek şunları söyledi: 

“Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bu yıl kredi notumuzu ikinci kez artırarak B+’dan BB-’ye yükseltti. Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz. Bu hafta açıkladığımız Orta Vadeli Programımızla son bir yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER