Kültür & Sanat

'Hikayesinde Senden Bahsetti' prömiyere hazırlanıyor

Of-Of İstanbul’un ilk oyunu olan “Hikayesinde Senden Bahsetti”, 18 Ekim’de Kumbacı50’de prömiyer yapacak. İlkay Yıldız’ın yazdığı, Ayşegül Bahtiyaroğlu Tekin’in yönettiği ve Gizem Aldemir’in başrolünü üstlendiği oyun, izleyicileri derin bir yolculuğa çıkarıyor

'Hikayesinde Senden Bahsetti' prömiyere hazırlanıyor
19-09-2024 07:38
19-09-2024 20:52

Oyun, beyaz yakalı, iyi eğitimli, zeki, komik ve yalnız bir kadın olan Ayşe Parla Soyluer’in hikayesini anlatıyor. Karakter, evinde bir yangın sonrası ‘o gecede’ geçerken, yangınla ilgili kurtuluş planları yaparken çocukluğu, ailesi ve kendi iç dünyasıyla yüzleşiyor. “Hikayesinde Senden Bahsetti”, yalnızlaşmaya itilmiş bir kadının mahrem dünyasını esprili bir dille sahneye taşıyor.

Oyundan alıntılarla, Ayşe Parla’nın içinde bulunduğu durumu şöyle özetliyoruz:

“Pardon, bu işlere tam olarak kim bakıyor? Bu pozitif enerji işlerini soruyorum, hangi departmana bağlı? Göklerden gelen bir kararla parlak geleceğime erişim engeli getirilmiş olabilir mi?”

Aynı zamanda, “Hem öksüz hem yetim hem uyumlu hem de başarılı olamazsınız. Eğer bunların hepsi birden olursanız sizden nefret ederler ve sizi yok sayarlar… Benim de var bir tane görünmez arkadaşım” ifadeleriyle karakterin içsel çatışmaları ortaya konuyor.

“Hikayesinde Senden Bahsetti”, 18 Ekim’de Kumbacı50’de, ardından 21 Ekim’de Kadıköy Boa Sahne’de izleyiciyle buluşacak.

KÜNYE

Yazar: İlkay YıldızYönetmen: Ayşegül Bahtiyaroğlu TekinOynayan: Gizem AldemirMüzik: Sezen AksuYürütücü Yapımcı: Tunç ZilelioğluAfiş Tasarım: Atilla KarabayIşık Tasarım: Uğur AksuDekor Tasarım & Uygulama: Ceren YılmazKostüm Tasarım: KolektifAsistan: Zeynep BaşarTeknik Sorumlu: Murat NurayOyun Fotoğrafları: Berkay Temel

DIŞ SESLER

Haluk BilginerOlcay YusufoğluÇağdaş TekinAyşegül Bahtiyaroğlu Tekinİnanç Şanver

Hikaye, sahne sanatlarının derinliğini ve zenginliğini keşfetmek isteyen herkes için kaçırılmaması gereken bir deneyim sunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER