Yerel

İMO’dan milletvekillerine deprem raporu!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri, adeta Ankara’ya çıkarma yaptı.

İMO’dan milletvekillerine deprem raporu!
17-05-2024 21:01
17-05-2024 21:03
GAZİANTEP

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri, adeta Ankara’ya çıkarma yaptı.

TBMM’de Gaziantep’i temsil eden iktidar ve muhalefet partilerine mensup milletvekilleri ile görüşen İMO Gaziantep Şube Başkanı Güçyetmez, tutuklu mühendislerin durumuna dikkat çekerken, deprem bölgesindeki yıkılmasına karar verilen binalarla ilgili yerinde dönüşüm modelinin gerçekleşmesi için görüş ve önerilerde bulundu. 

İMO, SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLDU

İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep’in ve inşaat mühendislerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini iletmek amacıyla Ankara’da bir dizi ziyarette bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret eden İMO Gaziantep Şube Yönetim Kurulu , AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Milletvekilleri Eyüp Özkeçeci, Mesut Bozatlı ve İrfan Çelikaslan, CHP Milletvekili Melih Meriç, MHP Milletvekili Sermet Atay, Deva Partisi Milletvekili Ertuğrul Kaya ve Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca Demir ile görüştü.

MİLLETVEKİLLERİNE RAPOR SUNULDU

İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, milletvekillerini ziyaret sırasında, Gaziantep ve inşaat mühendislerinin sorunları ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. 6 Şubat depremleri nedeniyle tutuklu bulunan inşaat mühendislerinin durumuna da dikkat çeken Başkan Burkay Güçyetmez, yargılanan inşaat mühendisleri ile ilgili İMO hazırlanan raporu milletvekillerine sundu.

TUTUKLU MÜHENDİSLERİN DURUMU

Başkan Güçyetmez, tutuklu inşaat mühendisleri ile ilgili olarak, “6 Şubat depremlerinin yıkımının sorumluluğunu meslektaşlarımızın üzerine yıkıp gerçek sorumluların gizlenmesi çabalarına itiraz ediyoruz. Gerçek ve adil bir yargılama ile meslektaşlarımızın (gerekmesi halinde başkaca adli kontrol tedbirleri uygulanarak) tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmeleri istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

YERİNDE DÖNÜŞÜM MODELİ İŞLEMİYOR

Gaziantep milletvekillerine, 6 Şubat depremleri sonrası yıkılması gereken binalarla ilgili yerinde dönüşüm modelinin işlemediğini de anlatan İMO Şube Başkanı Güçyetmez, yerinde dönüşüm modelinin işlemesi için görüş ve önerilerde bulundu. İMO Genel Merkezi tarafından başlatılan “Her Şantiyeye 1 Şef” ve Yetkin Mühendislik yasasının önemine de vurgu yapan Başkan Güçyetmez, bu konulardaki yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi için Gaziantep milletvekillerinden destek istedi.

İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara’da ayrıca, İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi ile İMO Ankara Şubesi’ni de ziyaret ederek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER