Teknoloji

Instagram'a yeni özellik: Dijital profil kartviziti

Sosyal medya platformu Instagram'a yeni bir güncelleme geleceği duyuruldu. Buna göre dijital kartvizit uygulamasıyla birlikte profil bilgilerinin korunması ve saklanmasının yanı sıra istenilen kişilerle paylaşılması kolay hale gelecek.

Instagram'a yeni özellik: Dijital profil kartviziti
16-10-2024 00:09
16-10-2024 18:21

Görüntü tabanlı sosyal medya hizmeti Instagram artık profil kartı paylaşmanıza imkân tanıyor. Bu özelliğe ulaşabilmek için profil sayfasında yer alan "Profili paylaş" seçeneğini seçmeniz yeterli. Eğer işlevi daha önce kullanmadıysanız biyografinin hemen altında profil kartı özelliğini görebilirsiniz.

Özel olarak oluşturulan karekodu veya bağlantıyı diğer kişilere göndererek profil kartınızın görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Karekodu Hikayelere ekleme imkânı da mevcut.

Profil kartında profil resmi, kullanıcı adı, isim, soyadı, gibi profil sayfasında yer alan bilgiler bulunuyor. Kartta hangi bilgilerin görüneceğini seçebilir ve arka planı bir görsel ile özelleştirebilirsiniz.

Bunun için karekodun yer aldığı sayfanın sağ üst köşesindeki kalem simgesine dokunabilir "Profili düzenle" veya "Arka planı değiştir" seçeneğini seçebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER