Yerel

Kurban Bayramı öncesi denetimler sıklaştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde denetimleri sıklaştırdı.

Kurban Bayramı öncesi denetimler sıklaştı
30-05-2024 18:34
30-05-2024 18:37
GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde denetimleri sıklaştırdı. Kent içerisinde bulunan hayvan barınakları, ahırları ve besihaneler hakkında alınan encümen kararı kapsamında yerleşim yerlerinde kurban satışı için hazırlık yapan yerleri tek tek tespit ederek mühürlemeye devam ediyor.

Zabıta ekipleri, büyük ve küçükbaş alım satımının kurulan modern Gaziantep Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde ve Kurban Bayramı için belirlenen satış yerleri dışında yapılmaması için kaçak satış yapan yerleri mühürleyerek yasaların belirttiği en üst seviyede cezai işlem uyguluyor.

İnsan ve çevre sağlığı için olumsuzluk yaratması, sinek ve koku emisyonunda artışlara neden olacağından kent merkezinde kaçak kurulan veya hazırlığında bulunan yerler tespit ediliyor. Kurban Bayramı öncesi, bu gibi olumsuz durumların yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı çalışmalara devam ederken bayram sonrası da adaklık satışının da yapılmaması için faaliyet yürütmeye devam edecek.

KURBAN SATIŞ YERLERİ BELİRLENDİ

Kurban Bayramı için Gaziantep Besi Organize Sanayi Bölgesi haricinde bu yıl Şahinbey ilçesinde Kahvelipınar, Dumlupınar, Şahintepe ve Tekstilkent Mahalleleri’nde, Şehitkamil ilçesinde Belkıs ve Sanayi Mahalleleri’nde, Nizip ilçesinde Canlı Hayvan Pazarı’nda, İslahiye ilçesinde İslahiye Belediyesi Kurban Satış Yeri’nde, Araban ilçesinde hayvan pazarında kurban satışı yapılacak.

YALIM: DENETİMLER YAPIP KORUYUCU VE ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALIYORUZ

Denetimler ve hazırlıklar hakkında açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak Kurban Bayramı yaklaşırken yaptığımız çalışmalardan bir tanesi şehir içerisinde küçükbaş ve büyükbaş hayvanların satış yerlerinin kontrol edilmesi ve denetlenmesi işidir. Bu denetimlerde Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde daha öncesinde belirlenen kurban satış yerleri ve besi organize bölgesinin sınırları dışında herhangi bir küçük veya büyükbaş hayvan hareketinin oluşmamasıdır. Takdir edilmelidir ki Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın daha nezih bir ortamda yaşamasını sağlamak birinci önceliğimizdir. Kurban Bayramı öncesi şehir içerisinde yapılan bu çalışmalarla yerinde denetimler yapıp koruyucu ve önleyici önlemleri alıyoruz.”

MÜHÜRLEMELERİN AMACI KENT İÇERİSİNDE ARTIK HAYVAN BESLENMESİ VE SATIŞININ BİTTİĞİNİ RESMİ OLARAK GÖSTERMEK

Yürütülen çalışmalar sonucu sıkıntı yaratacak bölgeleri önceden tespit ederek kontrollerin başladığını aktaran Daire Başkanı Ömer Yalım konuşmasına şöyle devam etti:

“Mevcut ahır olarak tabir ettiğimiz evlerin altında olan bu mekanları kontrol ediyor, koyunları olanları boşaltıyor, işlemleri tamamladıktan sonra mühürlemeler yapıyoruz. Bu mühürlemelerin amacı kent içerisinde artık bu işin bittiğini resmi olarak göstermek. Belediyemizin dışında ilçe belediyeler tarafından satış yerleri ve kesim yerleri belirlendi. Bunlara göre hareket edilmesini vatandaşların sağlığı ve hijyen açısından önemli. Yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde çok yüksek miktarda bu hayvanlardan oluşan atıkların çevreye kirlettiği ve insan sağlığına olumsuz etkilerinin oluştuğu muhakkak. Bizim besi organize olarak tabir ettiğimiz ve Türkiye’de model, bu bölgede de ilk olan tesiste büyük ve küçükbaş hayvan alım satım yeri mevcuttur. Herhangi bir sıkıntı yaşamadan, vatandaşların problemlerini önlemek için öncelikle oraları tercih etmesini istiyoruz.”

HALKIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİR

Alınan kararlar ve yürütülen uygulamalara aykırı hiçbir davranışa müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Yalım, sözlerini şöyle tamamladı:

“Halkımızın sağlığı bizim birinci önceliğimizdir. Geçen yıl yine yaptığımız uygulamalarda da bunu emsal olarak gösterebiliriz. Bu konuyla ilgili bu işi yapanlardan beklediğimiz kurallara harfiyen riayet etmeleri ve insan sağlığını ön planda tutarak ticari beklentilerden çok çevremizin korunmasını düşünmelerini istiyoruz. Bayrama fazla bir zaman kalmadı. Bu hareketliliğin olacağını öngörüyoruz. Bu hareketliliğin olması halinde, vatandaşlarımızın bize adres bilgileri vererek ALO 153 ve GİKOM üzerinden bize ulaşmaları halinde ekiplerimiz tarafından gerekli denetimler yapılarak cezai müeyyide uygulanarak kapatılmaları söz konusu olacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER