Asayiş

Mersin’de dolandırıcılık şebekesi çökertildi: 6 şüpheli tutuklandı

Mersin’de ağlarına düşürdükleri kişileri sazan sarmalı ve cinsel içerikli şantaj yöntemlerini de kullanarak dolandırdıkları belirlenen ve aralarında kendilerini polis ve avukat olarak tanıtan kişilerin de bulunduğu 7 şüpheli yakalandı. Zanlılardan 6’sı tutuklanırken, biri

Mersin’de dolandırıcılık şebekesi çökertildi: 6 şüpheli tutuklandı
26-09-2024 11:09
26-09-2024 13:27
MERSİN

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince çeşitli yöntemler kullanarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şüphelilere yönelik yapılan çalışmada, A.G., A.Y., M.E.K., D.K., A.S., S.A. ve İ.T. adlı 7 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, dolandırıcılık olaylarında kullanılan 21 cep telefonu, çok miktarda uyuşturucu hap, 11 bin lira, başkalarına ait banka kartları, 6 adet açık telefon hattı diye tabir edilen sim kart, sahte polis kimliği ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

SAHTE POLİS KİMLİĞİ ÇIKTI

Şüphelilerle ilgili yapılan incelemelerde, sazan sarmalı yöntemi başta olmak üzere, kendilerini uzlaştırmacı avukat olarak tanıtma, cinsel içerikli şantaj, sahte polis kimliği ile araç satma, ele geçirdikleri e-devlet şifreleri üzerinden sahte ilan verme gibi yöntemlerle dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.E.K, ’adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılırken, diğer 6 kişi tutuklandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER