Spor

Milli yarışçı Ayhancan, bu kez Avusturya’da

Spor otomobil üreticisi Porsche’nin tarihindeki ilk ve tek Türk resmi pilotu (fabrika pilotu) Ayhancan Güven hafta sonu Avusturya’da ulusal marşımızı dinletmeyi hedefliyor.

Milli yarışçı Ayhancan, bu kez Avusturya’da
26-09-2024 12:09
26-09-2024 13:26

Bu sezon Almanya Binek Otomobiller Şampiyonası’nda (DTM) Porsche adına yarışan iki pilottan biri olan Ayhancan Güven, şampiyonanın Avusturya’daki ünlü Red Bull Ring Pisti’nde koşulacak 7’inci ayağında mücadele edecek. Formula 1’e de ev sahipliği yapan Red Bull Ring, dünyanın en iyi pistlerinden birisi olarak kabul ediliyor. Almanya Binek Otomobiller Şampiyonası’nda (DTM) Porsche fabrika takımının araçlarını hazırlayan Manthey-Racing’in garajındaki Porsche 911 GT3 R ile yarışan Ayhancan Güven’in hedefi sezon sona ermeden bir yarışı zirvede tamamlayarak ulusal marşımızı dinletmek.

Organizasyon, geçen sezonun şampiyonu Porsche’ye bu yıl handikap uygulayınca takımın her iki pilotu da diğer araçlara oranla geride kaldı. Ayhancan Güven, handikap uygulamasına karşın şampiyonanın bir yarışını kazanacağını söylerken, “DTM sıradan bir otomobil yarışı değil araçlar mili saniyeler içinde sıralanıyor. En ufak pilotaj hatası iddianızı yitirmenize neden oluyor. Dünyanın en deneyimli ve iyi pilotlarıyla mücadele ediyorum” ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER