Asayiş

O polis, Olcay Kılavuz'un yakın arkadaşı çıktı!

Geçtiğimiz ay ailesini öldürdükten sonra intihar eden özel harekat polisi Veysel Öztürk'ün, MHP'li Olcay Kılavuz'un yakın arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

O polis, Olcay Kılavuz'un yakın arkadaşı çıktı!
12-06-2024 10:35
12-06-2024 10:38

Geçtiğimiz ay ailesini öldürdükten sonra intihar eden özel harekat polisi Veysel Öztürk'ün, MHP'li Olcay Kılavuz'un yakın arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

Geçen ay ailesini katledip intihar eden özel harekat polisi Veysel Öztürk'ün, Sinan Ateş cinayetiyle bağlantılı olarak ismi sıkça gündeme gelen MHP'li Olcay Kılavuz'un yakın arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Öztürk'ün yanmış bir dizüstü bilgisayarı da bulunmuştu.

AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ

Geçici görevlendirme ile deprem bölgesine giden Veysel Öztürk, 14 Mayıs'ta izinli olarak geldiği Ankara'daki evinde dehşet saçtı. Eşi Hasret Öztürk ve çocukları 13 yaşındaki Mustafa ile 15 yaşındaki Nisa Nur’u öldürdükten sonra intihar eden Öztürk’ün, bıraktığı intihar notunda ekonomik sorunlarından bahsettiği öğrenildi. Evde bulunan dizüstü bilgisayarı ise yanmış halde bulundu.

GÖREV YERİ DEĞİŞİKLİKLERİ

Öztürk’ün, geçen yıl Temmuz ayında Özel Harekat Daire Başkanlığı’ndan Hatay Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne tayin edildiği, Mart 2024’te ise Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Silah Patlayıcılar Büro Amirliği’ne atandığı belirtildi.

KOMŞULARI ŞOKTA

Öztürk çiftinin yan komşusu Gülşen Akdemir, "Eşiyle boşanma aşamasında olduklarını duyduk. Silahına susturucu takmış. Kendilerini tanırdık, burada 10 senedir komşumuzdu. Daha önce hiç kavgalarını görmemiştik," diyerek olayın şokunu paylaştı.

MHP'Lİ KILAVUZ İLE YAKIN ARKADAŞ

Sözcü gazetesinden Hazar Dost’un haberine göre, Veysel Öztürk, Sinan Ateş cinayetinde ismi geçen eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un yakın arkadaşıydı. Sosyal medyada da Öztürk’ün Kılavuz ile birçok fotoğrafı bulunuyor. Emniyet kaynakları, Öztürk’ün Hatay’daki görevlendirilmesinin, Sinan Ateş cinayeti sonrası özel harekatta Kılavuz’a yakın isimleri dağıtma amacı taşıdığını belirtti.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ İLE BAĞLANTISI

MHP’nin gençlik örgütü Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çukurambar semtinde öldürülmesi, MHP içinde büyük yankı uyandırdı. Cinayet soruşturmasında adı geçen ve cinayet sırasında MHP’nin Mersin milletvekili olan Olcay Kılavuz, bu olaydan sonra parti içinde tartışmaların odağı haline geldi.

Sinan Ateş’in yakın çevresi, cinayette Olcay Kılavuz’un rolü olduğunu öne sürüyor. Halk TV’ye konuşan Kılavuz, bu iddiaları bir yıl sonra reddetmiş ve MHP’deki görevinden alınmıştı. Ancak Kılavuz’un ismi hala gündemden düşmüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER