Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a borç yanıtı

CHP lideri Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalif belediyeleri hedef alan ve Hazine'nin borç tahsiline başlayacağına ilişkin açıklamalarına yanıt verdi.

Özgür Özel'den Erdoğan'a borç yanıtı
24-07-2024 21:38
24-07-2024 21:51
GAZİANTEP

CHP lideri Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalif belediyeleri hedef alan ve Hazine'nin borç tahsiline başlayacağına ilişkin açıklamalarına yanıt verdi. "Biz iktidara gelmeyelim diye belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışıyor" diyen Özel, şantaja boyun eğmeyeceklerini söyledi. Özel, eski CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ""Sarayda oturanların elini sıkmayacağım" sözlerini de "Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerini neden üstüme alayım? Türkiye'nin kutuplaşmasından, el sıkışmamasından birinci parti sorumludur. Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi" şeklinde değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Hazine ve Maliye Bakanlığımız, belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok" sözlerine "Bunlar ucuz oyunlar, bu sefer mali darbe yapmaya çalışıyor" şeklinde yanıt verdi.

CHP lideri Özel, Adalar Belediyesi'ni ve partisinin Adalar İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısında kullandığı ifadelere de yanıt verdi.

"ŞANTAJA BOYUN EĞMEYİZ"

AKP'den aldıkları belediyelerin hiç borç ödemediğini aktaran Özel, "Millet bu zihniyetten bıktığı için bize oy verdi" dedi.

İktidara gelmemeleri için belediyelerinin iş yapamaz hale getirilmeye çalışıldığını kaydeden Özel, "Hangi AK Partili belediye bu zamana kadar borcunu ödemiş. bunlar ucuz oyunlar. Biz iktidara gelmeyelim diye belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışıyor. Çöpleri kendi ellerimizle toplar yine de onun şantajına boyun eğmeyiz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA 'EL SIKMA' YANITI

Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yaptığı "Sarayda oturanların elini sıkmayacağım. Siz susmayın, konuşabilin diye elini sıkmıyorum. Halkımıza sürtük, çapulcu dediği için elini sıkmıyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum" açıklamasına da yanıt verdi.

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerini neden üstüme alayım?" diye soran Özel, şöyle devam etti: "Üstüme alacak bir şey yok. Türkiye'nin kutuplaşmasından, el sıkışmamasından birinci parti sorumludur. Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi, çok istedi ama olmadı. CHP artık iktidar partisidir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER