Gündem

Özgür Özel'den Sinan Ateş iddianamesine tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianameye tepki gösterdi.

Özgür Özel'den Sinan Ateş iddianamesine tepki
04-05-2024 22:56
04-05-2024 22:59
GAZİANTEP

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianameye tepki gösterdi. Özel, "Sinan Ateş suikasti tam anlamıyla aydınlanana kadar peşini bırakmayacağız" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

"KAMUOYUNUN BİLDİĞİ PEK ÇOK GERÇEĞİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR"

İddianameye, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den tepki geldi. Özel, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda şunları belirtti:

"Sinan Ateş suikastine ilişkin hazırlanan iddianame, oluşturulan sis perdesini aralamak şöyle dursun, kamuoyunun bildiği pek çok gerçeği gizlemeye çalışıyor. Sinan Ateş suikasti tam anlamıyla aydınlanana kadar peşini bırakmayacağız."

NE OLMUŞTU?

30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayan Sinan Ateş hayatını kaybetmişti.

Motosikleti Vedat Balkaya’nın kullandığı, cinayeti de Eray Özyağcı’nın işlediği tespit edilmişti.

DW Türkçe’nin aktardığına göre soruşturmada eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın yanı sıra Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın özel kalem müdürü ve yardımcısı Emre Yüksel, MHP’li avukat Serdar Öktem gibi kritik şüpheliler tutuklandı. Bu arada Yıldırım ve Ülkü Ocakları Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Şanlı hakkında da yurt dışına çıkış yasağı konmuştu.

Öte yandan MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi, cinayeti organize etmekle suçlanan Doğukan Çep de tutuklananlar arasında.

Olay tarihinde nöbetçi olduğu için cinayet soruşturmasına bakan savcı Ayhan Ay, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ı gözaltına aldırmak istemesi üzerine izne çıkarılmıştı. Demirbaş, dönemin MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde saklanırken gözaltına alınmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER